ENGINE POWER

Ο Bagnaia φτάνει τα ρεκόρ του Rossi και Agostini

Μόνο ο Rossi και ο Agostini είναι μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Bagnaia όσον αφορά τους Ιταλούς ήρωες όλων των εποχών, με μόνο τον Stoner να είναι πλέον ξεκάθαρος στις νίκες της Ducati.
Ο Bagnaia φτάνει τα ρεκόρ του Rossi και Agostini

Ο Bagnaia μπαίνει με τον Dovizioso στη λίστα των μεγάλων Ιταλών αθλητών όλων των εποχών.

Μόνο ο Rossi και ο Agostini είναι μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Francesco Bagnaia  όσον αφορά τους Ιταλούς ήρωες όλων των εποχών, με μόνο τον Stoner να είναι πλέον ξεκάθαρος στις νίκες της Ducati. Μετά από μια σειρά από τρεις συνεχόμενες θέσεις στη δεύτερη θέση πίσω από τους πιο κοντινούς του αντιπάλους του τίτλου, τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) και τον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing), ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Pecco Bagnaia επανήλθε με κάποιο στυλ στο Motul TT Assen, σφίγγοντας το τέταρτη νίκη στο Grand Prix της σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ιταλός εντάχθηκε σε μια αρκετά επιφανή εταιρεία μεταβαίοντας στα ανώτερα κλιμάκια των ιστορικών βιβλίων. Αυτά, και άλλα, στα στατιστικά σας μετά το Grand Prix της Ολλανδίας:

179.167 – Σχεδόν 180.000 άτομα παρακολουθούν το ολλανδικό TT 2023 όλο το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 105.000 μόνο την Κυριακή. Η προσέλευση του Σαββάτου ήταν ρεκόρ για τη 2η ημέρα της διοργάνωσης: 46.276.

2006 – Με τον Francesco Bagnaia να κερδίζει στο Ολλανδικό TT, αυτή είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται έξι νίκες για Ιταλούς αναβάτες στους πρώτους οκτώ αγώνες MotoGP από το 2006 με τους Loris Capirossi, Valentino Rossi και Marco Melandri.

34 – Με τους Bagnaia και Marco Bezzecchi, η Ducati βρίσκεται σε ένα σερί 34 αγώνων Grand Prix MotoGP στη σειρά με τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο.

bagnaia-francesco-motogp-2023-record-pagkosmios-protathlitis-grand-prix-italos-anavatis

 ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: “Ναι, γιατί αν όχι, θα σε είχα ξανά” Ο Bagnaia, ο Bezzecchi και ο Aleix Espargaro απολαμβάνουν να αναφέρουν πολλά σημαντικά σημεία συζήτησης από τις κυριακάτικες εξόδους τους στο Assen

15 – Ο Bagnaia πήρε την 15η νίκη του στο MotoGP στο ολλανδικό TT και τώρα ισοβαθμεί με τον θρύλο του MotoGP Andrea Dovizioso στην τρίτη θέση στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους Ιταλούς αναβάτες στην πρώτη κατηγορία. Ο θρύλος του MotoGP™ Valentino Rossi προηγείται με 89 νίκες μπροστά Ο θρύλος του MotoGP Giacomo Agostini (68).

15 – Η 15η νίκη του Bagnaia, όλα με την Ducati, τον βλέπει επίσης να περνάει πάνω από τον Dovizioso στη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Ducati στην πρώτη κατηγορία, πίσω από τον Casey Stoner (23 νίκες).

9 – Ο Aleix Espargaro κατετάγη τρίτος (μετά την ποινή του Binder) και ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά αφού ήταν επίσης τρίτος στην Αραγονία πέρυσι. Αυτό είναι το ένατο βάθρο του στο MotoGP™. Αυτό είναι επίσης το δεύτερο βάθρο της Aprilia της σεζόν μαζί με το P2 του Maverick Viñales στην Πορτογαλία.

6 – Διασκεδαστικό γεγονός: στο ολλανδικό TT, η νίκη του Bagnaia έρχεται ακριβώς έξι χρόνια αφότου ο Valentino Rossi κέρδισε την τελευταία του νίκη σε αγώνες Grand Prix (25 Ιουνίου 2017).

5 – Ο Bezzecchi τερμάτισε δεύτερος για το πέμπτο του βάθρο στο MotoGP και το δεύτερο στο Assen αφού πήρε το παρθενικό του βήμα εδώ στην κατηγορία πέρυσι. Είναι η τέταρτη του μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

3 – Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Assen, η Ducati και η Aprilia κλειδώνουν το βάθρο. Ο Bagnaia κέρδισε από τον Bezzecchi και στις δύο διοργανώσεις, και ο Maverick Viñales ήταν τρίτος πέρυσι, αλλά ο Espargaro τρίτος φέτος.

bagnaia-francesco-motogp-2023-record-pagkosmios-protathlitis-grand-prix-italos-anavatis

2 – Ο Bagnaia έγινε ο πρώτος αναβάτης που πήρε διαδοχικές νίκες στο MotoGP στο Assen από τότε που το έκανε ο Valentino Rossi το 2004 και το 2005.

2 – Με τον Fabio Quartararo να σκάει, μόνο δύο αναβάτες έχουν κερδίσει πόντους και στους πρώτους οκτώ αγώνες MotoGP™: ο Franco Morbidelli και ο πρωτάρης Augusto Fernandez.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Bagnaia φτάνει τα ρεκόρ του Rossi και Agostini», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!