ENGINE POWER

Πώς η Mercedes προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι τον Mick Schumacher

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Mercedes αναδεικνύει τη δουλειά που έχει κάνει ο τρίτος οδηγός της, ο Γερμανός Mick Schumacher.
Πώς η Mercedes προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι τον Mick Schumacher

Πώς η Mercedes προσπαθεί να σώσει τον Στρατιώτη Mick Schumacher

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Mercedes αναδεικνύει τη δουλειά που έχει κάνει ο τρίτος οδηγός της, ο Γερμανός Mick Schumacher. Ο στόχος ? Ξεκινήστε ξανά την καριέρα του γιου του Κόκκινου Βαρόνου, περισσότερο από ποτέ σε αναζήτηση θέσης για το 2024. Μεταξύ Mercedes και Schumachers , είναι σχεδόν οικογενειακή υπόθεση. Καμία σχέση με το παραμύθι πως υπάρχει ερωτευμένη σχέση μεταξύ Michael και Ferrari φυσικά, αλλά αντίθετα η Ferrari είναι κολλημένη  με τον Γερμανό. Η Mercedes απλά επέτρεψε στον Michael Schumacher να βγει από τη σύνταξη το 2010 και να συνεχίσει την καριέρα του στη Formula 1 .

Πρωταθλητής Ευρώπης F3 το 2018 με κινητήρα Mercedes και πρωταθλητής Formula 2 το 2020 στο χιτώνα της Ferrari, ο Mick Schumacher είχε μια πρώτη χρονιά χωρίς τίποτα στη Haas σε ένα αυτοκίνητο πολύ αδύναμο για να αναλύσει οτιδήποτε, πριν δείξει τα πρώτα όρια την επόμενη σεζόν ενάντια στον έμπειρο οδηγό Kevin Magnussen . .

Τον Mick Schumacher τονίζει η Mercedes

Τα πολυάριθμα ατυχήματά του κατά τη διάρκεια δύο σεζόν και η παγωμένη σχέση του με τον Günther Steiner κατέληξαν να του κοστίσουν την οδήγησή του στην αμερικανική ομάδα. Ευαίσθητος σε όσα περνούσε ο Mick, ο Toto Wolff αποφάσισε να κάνει ό,τι είχε κάνει με έναν άλλο νεαρό άνδρα που γνώριζε πολύ καλά (κάποιο Esteban Ocon το 2019), δηλαδή να του εμπιστευτεί τη θέση του τρίτου οδηγού στη Mercedes. .

Τις τελευταίες εβδομάδες, με τις φήμες μεταγραφών να πλησιάζουν γρήγορα, η μονάδα επικοινωνίας της Mercedes εντείνει τις προσπάθειές της για να παρουσιάσει τον Mick. Χωρίς καν να αναφέρει τη μόνιμη παρουσία του δίπλα στον Wolff και τον Jérôme d’Ambrosio στο γκαράζ της Mercedes κατά τη διάρκεια του Grand Prix, ο Αυστριακός αφεντικό της γερμανικής φίρμας μιλάει όλο και πιο τακτικά για τον εφεδρικό οδηγό του και τις ιδιότητές του, κάτι που δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. .

Στη Βαρκελώνη, όπου η Mercedes κατάφερε ένα θεαματικό ριμπάουντ με διπλό βάθρο, ο ήρωας του Σαββατοκύριακου δεν ήταν ούτε ο Λιούις Χάμιλτον ούτε ο Τζορτζ Ράσελ. Αλλά ο Μικ Σουμάχερ! Από μια εξαιρετικά περίπλοκη Παρασκευή με ρυθμίσεις που δεν ωθήθηκαν αρκετά στο βέλτιστο, η νύχτα που πέρασε στον προσομοιωτή από τον γιο του Κόκκινου Βαρώνου προφανώς επέτρεψε στους μηχανικούς και τους δύο τίτλους πιλότους να επιβεβαιώσουν τους άξονες προόδου και να κάνουν το αστέρι να λάμψει την Κυριακή.

mick-schumacher-michael-schumacher-germany-mercedes-f1-formula-one-ferrari-2024

Ο Toto Wolff το υπερασπίζεται το 2022

«Την Παρασκευή, παλέψαμε με την ισορροπία του αυτοκινήτου , εκμυστηρεύτηκε ο Λιούις Χάμιλτον εκ των υστέρων. Απλώς δεν βρισκόταν στο σωστό παράθυρο ρυθμίσεων, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να οδηγείς. Και μετά, η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά το βράδυ για να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα. Και θέλω να πω ότι ο Mick Schumacher βοήθησε πολύ σε αυτό. « Ο Χάμιλτον και οι επτά παγκόσμιοι τίτλοι του… υπάρχουν χειρότερα, ως υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης!

Ο Toto Wolff, εκμεταλλεύεται επίσης το δυνατό ηχητικό σανίδι που είναι δικό του για να πει όλα τα καλά που σκέφτεται για τον προστατευόμενό του. «Νομίζω ότι κάτι λείπει από τις ομάδες για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι ήταν ψημένος πέρυσι, είπε στο Sky Sports, για τον Mick Schumacher. Πρέπει να δώσετε και να παρέχετε διαφορετικό περιβάλλον και πλαίσιο για κάθε οδηγό, γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, και αυτός [η ομάδα] που το έχει, θα έχει έναν πολύ καλό οδηγό.

Σε απόλυτους όρους, αυτές οι θέσεις είναι αρκετά αξιέπαινες από την πλευρά της Mercedes, είναι μάλιστα σίγουρα ειλικρινείς και είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητες σε ένα περιβάλλον με μεγάλη δημοσιότητα όπου οι οδηγοί ξεχνιούνται μόλις φύγουν. Έχει πραγματικά ο Μικ Σουμάχερ πιθανότητες να βρει θέση το 2024; Επιλογές υπάρχουν, αλλά το να πούμε ότι είναι πιθανές είναι ένα βήμα που δεν θα κάνουμε.

Πραγματικές ευκαιρίες;

Οι δύο πιθανές επιλογές θα αφορούν τη Williams και την AlphaTauri . Από την πλευρά του Γκρόουβ, το ακανόνιστο και κάπως ευαίσθητο ξεκίνημα του Λόγκαν Σάρτζεντ στη σεζόν θα μπορούσε να κάνει τον Γουίλιαμς να αναρωτηθεί για τη συνέχεια της συνεργασίας τους με τον Αμερικανό, ακόμα κι αν η αξιοσέβαστη ταχύτητά του στις κατατακτήριες και το διαβατήριό του μιλούν από μόνα τους.  Πώς να μην μιλήσουμε για το Alpha Tauri όταν ξέρουμε ότι ο Helmut Marko δεν δίστασε πέρυσι να πάρει τον Reserve Mercedes, Nyck de Vries , να τον καθιερώσει στη Faenza;

Ειδικά από τη στιγμή που ο Ολλανδός είχε ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν, με τα λόγια που χρησιμοποίησε ευθέως ο Μάρκο . Ενώ είναι υπό πίεση, ο Batavian ξεκίνησε μια δειλή ανάκαμψη και αναμφίβολα προσέφερε ανάπαυλα μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι σχεδιάζουμε μετά το 2023 μαζί του στον AlphaTauri για τη στιγμή, όταν η ομάδα θα ισοφαρίσει. πιο κοντά στη Red Bull , με τον διορισμό των Laurent Mekies και Peter Bayer.

Φυσικά, η πίστα της Alfa Romeo δεν πρέπει να υποτιμηθεί πλήρως , όπου η Audi αποκτά όλο και περισσότερη δύναμη και σημασία εσωτερικά περιμένοντας την επίσημη άφιξή της το 2026, και δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε τον Mick Schumacher, έναν Γερμανό πιλότο, να βραβεύεται. σε περίπτωση που το Guanyu Zhou δεν παραταθεί. Προς το παρόν, αυτά είναι απλώς πιθανότητες και εικασίες. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να βρει θέση, δεν μπορεί να κατηγορήσει τη νέα του ομάδα ότι δεν έκανε τα πάντα για να τον βάλει στο προσκήνιο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πώς η Mercedes προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι τον Mick Schumacher», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!