ΤΕΝΙΣ

Σαρωτικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Καθάρισε τον Τζέρε και προκρίθηκε στους «16» του Wimbledon

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε άνετα του Λάσλο Τζέρε με 3-0 σετ και προκρίθηκε στους «16» του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς από τις ΗΠΑ
Σαρωτικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Καθάρισε τον Τζέρε και προκρίθηκε στους «16» του Wimbledon

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε για πέμπτη συνεχόμενη μέρα στο κορτ του Wimbledon, καταφέρνοντας παρόλα αυτά να νικήσει εκτός του Λάσλο Τζέρε και την… κούραση.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε δύο ημέρες για να περάσει στον 2ο γύρο, άλλες δύο για να φτάσει στον 3ο, ενώ σήμερα εξασφάλισε την πρόκρισή στους «16» του λονδρέζικου Major για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Φυσικά, τα πράγματα αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά, με τον Τσιτσιπά να κυριαρχεί, τελειώνοντας το παιχνίδι με 25 winners και 19 αβιάστα λάθη. Έτσι, χρειάστηκε δύο ώρες και 6 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σέρβου αντιπάλου του (6-4, 7-6, 6-4), δίχως να του αφήσει περιθώρια αντίδρασης.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ψύχραιμος σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, όπως στο δεύτερο σετ, όπου βρέθηκε νωρίς πίσω με μπρέικ, αλλά και με μίνι μπρέικ στο game που έκρινε το σετ.

Πλέον θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά. Στο δρόμο θα βρεθεί ο Αμερικανός, Κρις Γιούμπανκς, ο οποίος επιβλήθηκε πολύ δύσκολα με 3-0 του Αυστραλού Κρίστοφερ Ο’ Κόνελ, με όλα τα σετ να κρίνονται στο τάι μπρέικ, 7-6(5), 7-6(3), 7-6(2).

Πρόκειται φυσικά για έναν αντίπαλο που χρειάζεται προσοχή, ωστόσο ο Τσιτσιπάς παραμένει το μεγάλο φαβορί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαρωτικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Καθάρισε τον Τζέρε και προκρίθηκε στους «16» του Wimbledon», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.