ΠΑΟΚ

Αυτός είναι ο Σαματά – Τι περιμένει ο ΠΑΟΚ απο τον νέο του φορ

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπουανά Αλί Σαμάτα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, με τον 31χρονο άσο να καλύπτει το κενό που άφησε ο Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης
Αυτός είναι ο Σαματά – Τι περιμένει ο ΠΑΟΚ απο τον νέο του φορ

Ο κύβος ερρίφθη! Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον «εκλεκτό» του για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής στο πρόσωπο του Αλί Σαματά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε και θα υπογράψει για 2+1 τους «ασπρόμαυρους».

Ο Δικέφαλος συμφώνησε τόσο με τον ποδοσφαιριστή όσο και με την τουρκική ομάδα, σε μια εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και μέρες ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, οι Θεσσαλονικείς καλύπτουν μια από τις πιο βασικές ανάγκες στο μεταγραφικό παζάρι, έπειτα από την αποχώρηση του Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο 31χρονος διεθνής Τανζανός επιθετικός (αρχηγός με 72 συμμετοχές – 22 γκολ) είναι ο παίκτης που περιμένει πώς και πώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην προετοιμασία, για να δουλέψει μαζί με τους Μπράντον και Τζίμα, ο οποίος μετέβη απευθείας από την Μάλτα στην Ολλανδία.

Αυτός είναι ο Αλί Σαματά

Ο Σαματά την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην Γκενκ, με την οποία είχε συνολικά 6 γκολ και μια ασίστ σε 36 συμμετοχές ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει την κατάκτηση ακόμη ενός του τίτλου, με την «μπίλια» τελικά να κάθεται στην Αντβέρπ.

Μάλιστα, η βελγική ομάδα ήταν ο λόγος για να κάνει ο ίδιος το ταξίδι προς την Ευρώπη το 2016, με σεζόν 2018-19 να αποτελεί την κορυφαία του, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Jupiler Pro League σημειώνοντας 20 γκολ.

Από ‘κει και πέρα, έχει φορέσει τη φανέλα της Αντβέρπ, της Φενέρμπαχτσε, ενώ έχει παίξει και στην Premier League με την Άστον Βίλα την σεζόν 2019-2020 έχοντας 2 γκολ σε 16 αγώνες.

Στα αξιοσημείωτα φυσικά είναι η άγνωστη ιστορία με τον Αλεξάνταρα Πρίγιοβιτς προερχόμενη από τον Ιανουάριο του 2019, αλλά και η σύνδεση με τον Μπάμπα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτός είναι ο Σαματά – Τι περιμένει ο ΠΑΟΚ απο τον νέο του φορ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.