ΚΑΙΡΟΣ

Κορυφώνεται ο καύσωνας Κλέων με πάνω από 42 βαθμούς – «Φρένο» στα delivery το μεσημέρι

Στο «φούρνο» μπαίνει όλη η χώρα σήμερα με τους ειδικούς να στέλνουν τις προειδοποιήσεις τους.
Κορυφώνεται ο καύσωνας Κλέων με πάνω από 42 βαθμούς – «Φρένο» στα delivery το μεσημέρι

Επελαύνει ο καύσωνας Κλέων ο οποίος σήμερα κορυφώνει τη δράση του με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας και να αγγίζει ακόμη και τους 44 σε κλειστές πεδιάδες.

Ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» σήμερα Παρασκευή και η προσοχή θα πρέπει να είναι μεγάλη. Ήδη έχουν εκδοθεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πολιτεία με τις ευπαθείς ομάδες ιδιαίτερα στο επίκεντρο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων έστειλε τις δικές του προειδοποιήσεις ενώ η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 40. Οι κλειστές πεδιάδες σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Στερεά και Πελοπόννησο θα σημειώσουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες με το Άργος και τη Θήβα να αγγίζουν τους 43 και 44 βαθμούς!

Από το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται μια μικρή υποχώρηση του υδράργυρου πριν όμως έχουμε νέα άνοδο σε έναν καύσωνα ο οποίος θα μας ταλαιπωρήσει για μέρες.

Ο καύσωνας βάζει «φρένο» σε delivery και υπηρεσίες

Για την προστασία των πολιτών, εκτός από τις συστάσεις, αποφασίστηκε να μπει στοπ στα delivery στο ωράριο 12:00 με 17:00 σήμερα στις περιοχές με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών. Η υποχρεωτική παύση των εργασιών αφορά εκτός από τα delivery γενικότερα τις χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη αναβάλλονται οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών σε όλη την Αττική, τα ραντεβού μέσω ΕΦΚΑ από 12:00 εως 15:00 ενώ διευρύνονται και τα ωράρια των κεντρικών καταστημάτων ΕΛΤΑ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορυφώνεται ο καύσωνας Κλέων με πάνω από 42 βαθμούς – «Φρένο» στα delivery το μεσημέρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.