ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά: Τα ίδια και τα ίδια! Πως γίνεται να καίγονται σπίτια ένα βήμα από την Αθήνα – Πως γίνεται να καίγονται σπίτια γενικά

Η φωτιά που καίει ένα βήμα από την Αθήνα είναι το γεγονός που γεννά την ίδια απορία πως γίνεται να καίγονται σπίτια δίπλα στην πρωτεύουσα
Φωτιά: Τα ίδια και τα ίδια! Πως γίνεται να καίγονται σπίτια ένα βήμα από την Αθήνα – Πως γίνεται να καίγονται σπίτια γενικά

Η φωτιά έκανε δυστυχώς την εμφάνισή της. Ένα βήμα από την Αθήνα, μέσα στον αστικό ιστό. Και η απορία που γεννάται είναι η ίδια και η ίδια. Πως γίνεται να καίγονται σπίτια μισό βήμα από την πρωτεύουσα. Πως γίνεται να καίγονται γενικά σπίτια; Που είναι ο προγραμματισμός, που είναι; Και στο Λουτράκι τα ίδια. Και στα Δερβενοχώρια.

Κουβαράς, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Καλύβια, Ανάβυσσος δεν είναι κάπου μακριά και εξωτικά.

Είναι προπομπός της πρωτεύουσας. Αθήνα είναι.

Αλλά και πάλι όπως κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια βλέπουμε. Να καίγονται περιουσίες, να κινδυνεύουν άνθρωποι, υπερπροσπάθειες πέρα από κάθε φαντασία από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές.

 

Μόνο οι Πυροσβέστες δεν φταίνε

 

Μόνο αυτοί δεν φταίνε. Οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά, με τις φλόγες, που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει την εξέλιξή της. Οι Πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν μάχη σπίτι με σπίτι.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα υπήρχε μόνο στάχτη.

 

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

 

Αλλά για ακόμα μια φορά φαίνεται πως υπάρχει έλλειψη σχεδίου. Έλλειψη αντανακλαστικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πρόκληση.

Υπάρχουν καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες, από ανθρώπους που είδαν τις φλόγες να είναι πάνω σε αυτούς και τις περιουσίες τους, πως τελείωσε το νερό στα πυροσβεστικά στο Πανόραμα της Σαρωνίδας.

Απίστευτο.

Στην Ελλάδα το 2023 λέμε και σε αυτό το θέμα τα ίδια και τα ίδια όπως σε τόσα άλλα.

Μόνο οι Πυροσβέστες και οι εθελοντές δεν φταίνε.

Αλλά ο προγραμματισμός για ακόμα μια φορά είχε/έχει πάει περίπατο.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Τα ίδια και τα ίδια! Πως γίνεται να καίγονται σπίτια ένα βήμα από την Αθήνα – Πως γίνεται να καίγονται σπίτια γενικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.