ΚΑΙΡΟΣ

Καύσωνας: Έρχονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού – Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Πέμπτη

Ακόμη πιο υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στο νέο κύμα καύσωνα. Ρεκόρ περιμένουν οι μετεωρολόγοι από Παρασκευή.
Καύσωνας: Έρχονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού – Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Πέμπτη

Ο καύσωνας επιμένει και ενώ τις τελευταίες ημέρες είχαμε μία μικρή υποχώρηση η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για τις θερμοκρασίες που έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Οι μετεωρολόγοι μάλιστα προειδοποιούν ότι προσεχώς θα δούμε τις πιο υψηλές θερμοκρασίες για το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι απίθανο να καταγραφούν θερμοκρασίες ρεκόρ για φέτος που θα φτάσουν τοπικά τους 44 βαθμούς κελσίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, την Πέμπτη 20/7 οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι στους 42 τοπικά και 43 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Τα χειρότερα ωστόσο έρχονται από την Παρασκευή 21/7 με την κορύφωση του καύσωνα να γίνεται την Κυριακή. Αναμένεται περεταίρω άνοδος της θερμοκρασίας αυτές τις ημέρες. Ο υδράργυρος φτάνει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 βαθμού ενώ τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα φτάσει και τους 44 βαθμούς.

Όπως όλα δείχνουν η ζέστη θα είναι ακόμη πιο ανυπόφορη από το κύμα καύσωνα που περάσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Οι μετεωρολόγοι συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο καύσωνας τώρα θα δείξει τα δόντια του.

Από τη Δευτέρα ωστόσο θα έχουμε υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Ο υδράργυρος θα πέσει γύρω στους 2 με 3 βαθμούς κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Δείτε επίσης:

Ο καύσωνας «Κλέων» και οι «κλαίοντες» δημοσιογράφοι που σπέρνουν την καταστροφή – Μας στερούν την ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού

Φωτιά: Τα ίδια και τα ίδια! Πως γίνεται να καίγονται σπίτια ένα βήμα από την Αθήνα – Πως γίνεται να καίγονται σπίτια γενικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καύσωνας: Έρχονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού – Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Πέμπτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.