ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτεία για κλάματα: «Lockdown» σε μεγάλα πάρκα της Αθήνας εν μέσω καύσωνα!

Κλείνουν τα πάρκα «για προληπτικούς λόγους» την ώρα που είναι απαραίτητα στους πολίτες για μια ανάσα δροσιάς
Πολιτεία για κλάματα: «Lockdown» σε μεγάλα πάρκα της Αθήνας εν μέσω καύσωνα!

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με την πολιτεία να προβαίνει σε ακατανόητες αποφάσεις για τη διαχείριση του καύσωνα και του κινδύνου πυρκαγιάς. Ανέκαθεν τα πάρκα ήταν οι κατ’ εξοχήν χώροι που οι πολίτες έσπευδαν στις μέρες του καύσωνα, για να δροσιστούν στη σκιά των δέντρων και να κάνουν την καλοκαιρινή βόλτα τους.

Ιδιαίτερα για ανθρώπους που δεν διαθέτουν κλιματισμό ή για τους φτωχούς, του άστεγους κλπ, τα πάρκα ήταν πάντα μια όαση δροσιάς που προστάτευε τους πολίτες από τις υψηλές θερμοκρασίες. Φαίνεται όμως ότι διανύουμε καιρούς στους οποίους η λογική μας εγκαταλείπει. Ενώ ο καύσωνας του Ιουλίου παρατείνεται με νέες θερμικές εξάρσεις, η Πολιτεία παίρνει την απόφαση να κάνει… lockdown σε μεγάλους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής!

Συγκεκριμένα, κλείνει το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία επικαλείται «προληπτικούς λόγους, αποφυγής απώλειας ανθρώπινης ζωής και κακόβουλων ενεργειών», παραδεχόμενη έτσι ότι είναι ανίκανη να προστατέψει ακόμα και τα πάρκα στο κέντρο της Αθήνας!

Αντί να υπάρχει ενίσχυση της πυροπροστασίας στα πάρκα, η Πολιτεία προτιμά την εύκολη «λύση» του να βάζει λουκέτο σε αυτά για «προληπτικούς λόγους». Δηλαδή στερείται από τον πολίτη το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης σε δημόσιους χώρους, και μάλιστα σε μέρες καύσωνα που τα πάρκα είναι άκρως απαραίτητα.

Έτσι ο φτωχός, ο άστεγος, η οικογένεια που θέλει να πάει μια βόλτα με τα παιδιά, θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα του αναγκαστικού… εγκλεισμού σε κάποιον κλειστό χώρο με κλιματισμό σαν «φυσική» λύση, ενώ η επίσκεψη στο πάρκο παρουσιάζεται ως αφύσικη και επικίνδυνη!

Την ίδια ώρα που το κράτος κλείνει με ευκολία τους χώρους πρασίνου, όλα τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά (ακόμα και κάποιες Κυριακές) παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και το κράτος αφήνει τους εργαζόμενους να «ψήνονται» και τον καταναλωτισμό να ρέει ανενόχλητος. Για την αγορά δεν… υπάρχει καύσωνας, άλλα υπάρχει μόνο για τους πολίτες που θέλουν να βρουν μια ανάσα δροσιάς σε ότι πράσινο απέμεινε στην «έρημο» της Αθήνας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολιτεία για κλάματα: «Lockdown» σε μεγάλα πάρκα της Αθήνας εν μέσω καύσωνα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.