ΑΕΚ

Για να κάνει η Λανς πρόταση 30 εκατομμυρίων στην ΑΕΚ για τον Γκαρσία, θα πρέπει να διαλύσει το μεταγραφικό της ρεκόρ

Η ΑΕΚ κρατά ακόμα στην υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία, πάντως η Λανς για να κάνει πρόταση στα 30 εκατομμύρια θα οδηγηθεί σε ρεκόρ μεταγραφής
Για να κάνει η Λανς πρόταση 30 εκατομμυρίων στην ΑΕΚ για τον Γκαρσία, θα πρέπει να διαλύσει το μεταγραφικό της ρεκόρ

Η ΑΕΚ ζει τις ημέρες του Λιβάι Γκαρσία. Ο 26χρονος επιθετικός από το Τρινιτάντ θα αποτελέσει δεδομένα τη μεγαλύτερη πώληση του κλαμπ. Είτε γίνει τώρα (το καλοκαίρι) είτε αργότερα.

Το ζήτημα είναι αν θα αποτελέσει και τη μεγαλύτερη πώληση Ελληνικής ομάδας. Για τον Ποντένσε και τον Ρέτσο είχαν δοθεί 21 εκατομμύρια από Γουλβς και Λεβερκούζεν αντίστοιχα (για τον Ρέτσο 22 κατά άλλες πηγές).

Για την ΑΕΚ δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Η πώληση του Μπάρκα στη Σέλτικ αντί περίπου 6 εκατομμυρίων (με τα μπόνους) ευρώ.

Η ΑΕΚ έχει βάση συζήτησης με τον Λιβάι Γκαρσία για τις εξελίξεις. Θέλει να τον κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους με το νέο συμβόλαιο. Λογικό και επόμενο με τα όσα έχουν γίνει. Τη φημολογία, το impact που υπάρχει για τον παίκτη που ο Ματίας Αλμέιδα του άλλαξε την καριέρα. Τον έβγαλε από τα άκρα που φαινόταν να ταλαιπωρείται.

 

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

 

Τον έβαλε στον άξονα με μέτωπο στο τέρμα. Ο Γκαρσία έβαλε γκολ, έδωσε ασίστ και η αξία του εκτοξεύθηκε.

Πλέον, η ΑΕΚ καθιστά σαφές προς όλους πως δεν το συζητά με πρόταση που θα είναι κάτω από 30 εκατομμύρια ευρώ. Γνωστό πως η Μπεϊτάρ έχει το 40%, η ΑΕΚ θέλει να κερδίσει τουλάχιστον 18-20 εκατομμύρια μόνο εκείνη από ενδεχόμενη πώληση.

Πάντως, ήδη έχει αρχίσει και κυκλοφορεί η φημολογία πως δε θα πρέπει να αποκλειστεί η πρόταση των 21 εκατομμυρίων να ήταν για το 60% της ΑΕΚ. Θα φανεί, αν και σε τέτοια περιπτωση, η Ένωση μάλλον θα έλεγε ναι. Αλλα ας καταγραφεί…

 

ΑΕΚ: Η Λανς και το ρεκόρ

Η ΑΕΚ έκανε γνωστό πως αρνήθηκε πρόταση πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Άπαντες έκαναν λόγο για τη Λανς που είναι ένας από τους μνηστήρες στην υπόθεση Γκαρσία (υπάρχουν κι άλλες ομάδες). Στη Γαλλία βέβαια δεν γράφτηκε κάτι, ούτε η Ένωση έκανε γνωστό το σύλλογο που έκανε την πρόταση.

Μάλιστα, στη Γαλλία ήταν άκρως εντυπωσιασμένοι πως η Λανς προχώρησε/θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση.

Κλαμπ αρκετά μαζεμένο όσον αφορά τις κινήσεις του, την τελευταία 2ετία έχει μπει δυνατά στο transfer market.

Φέτος έχει εξασφαλισμένα έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ούσα 2η πέρυσι στη Ligue 1.

 

Εκτός αυτών πούλησε με κοντά 50 εκατομμύρια τον Οπεντά στη Λειψία και με 25 εκατομμύρια τον Φοφανά στην Αλ Νασρ. Ήδη όμως κοντά στα 22 εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για δύο και μόνο μεταγραφές. Απέκτησε αντί 14 εκατομμυρίων τον χαφ Ντιούφ από τη Βασιλεία και αντί περίπου 8 τον μεσοεπιθετικό Φουλγκίνι από τη Μάιντς.

Μάλιστα και οι δυο τους μπαίνουν στο τοπ5 των πιο ακριβών μεταγραφών της Λανς στην ιστορία της. Ο Ντιούφ στο Νο2 και ο Φουλγκίνι στο Νο4.

 

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Λανς ήταν ο Οπεντά. Αυτός που έφυγε για τη Λειψία. Και μάλιστα πριν ένα καλοκαίρι, η Γαλλική ομάδα είχε δώσει 16 εκατομμύρια για να τον πάρει από την Μπριζ. Το καλοκαίρι του 2020 είχαν δοθεί 8,5 για τον Φοφανά στην Ουντινέζε (Νο3) και πέρυσι 6 για τον Πολωνό επιθετικό Μπούκσα από τους New England στο MLS.

Ίσως η Λανς να βλέπει στο πρόσωπο του Γκαρσία το νέο Οπεντά. Ίσως και αυτά που ακούγονται για τα 30 εκατομμύρια να είναι λίγο υπερβολικά. Στη Γαλλία πάντως τα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό.

Οι πράξεις θα τα δείξουν όλα. Καιρός γαρ εγγύς…

 

 

https://youtu.be/zn8EDH5WOyg

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Για να κάνει η Λανς πρόταση 30 εκατομμυρίων στην ΑΕΚ για τον Γκαρσία, θα πρέπει να διαλύσει το μεταγραφικό της ρεκόρ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).