ENGINE POWER

F1: Ο Ουγγαροβασιλιάς Lewis Hamilton στην pole position μετά από 595 μέρες

Formula Ome: Ο Lewis Hamilton και η Mercedes επιστρέφει στη κορυφή με την 104η pole position στην καριέρα του μετά από 18 τρομερούς μήνες
F1: Ο Ουγγαροβασιλιάς Lewis Hamilton στην pole position μετά από 595 μέρες

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο Lewis Hamilton στην pole position για πρώτη φορά υστερά από 595 μέρες και τον εκπληκτικό προκριματικό γύρο στο Grand Prix της F1 της Ουγγαρίας

Ο Lewis Hamilton έχει κερδίσει διπλάσιους αγώνες F1 στην Βουδαπέστη από τι έχει κερδίσει όλο το 2023 συνολικά. Είναι η 104η pole position του Lewis Hamilton στην καριέρα του Βρετανού -και συναισθηματική- καθώς πλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι η Mercedes επιστρέφει στη κορυφή μετά από τρομερούς 18 μήνες. Ο Lewis Hamilton, ο οποίος έχει κερδίσει αυτόν τον αγώνα οκτώ φορές στο παρελθόν, σημείωσε το πρώτο του pole από τη Σαουδική Αραβία το 2021 – πριν από περίπου 595 ημέρες.

Ο Lando Norris επέκτεινε την ανοδική τροχιά της McLaren προκρίνοντας την τρίτη θέση και ο συμπαίκτης του, Oscar Piastri θα παραταχθεί στην τέταρτη θέση.

Ο Daniel Ricciardo είχε μια επιτυχημένη επιστροφή στη F1 μετά την πρόκριση στη 13η θέση – με άνεση μπροστά από τον συμπαίκτη του, Yuki Tsunoda.

Ο Ricciardo έλαβε τον δρόμο της επιστροφής από τη Red Bull, αφού τον απομάκρυνε η McLaren στα τέλη του περασμένου έτους.

KING-VASILIAS-pole-position-lewis-hamilton-tachteros-chronos-pole-position-mercedes-f1-formula-one-grand-prix-ouggarias-2023-top

Οι Αυστραλοί αντικατέστησαν τον Nyck de Vries στο AlphaTauri – την αδελφή ομάδα της Red Bull – και σημείωσαν το καλύτερο προκριματικό τους αποτέλεσμα από το GP του Μονακό τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, ο George Russell υπέστη μια άθλια πρόκριση – αφήνοντας το αφεντικό της Merc, Toto Wolff, έξαλλο.

Ο Αυστριακός χτύπησε τη γροθιά του στο γραφείο καθώς έβλεπε τον Russell να αποκλείεται στο Q1 – ένα αποτέλεσμα που θα τον δει να ξεκινάει στην 18η θέση του grid.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F1: Ο Ουγγαροβασιλιάς Lewis Hamilton στην pole position μετά από 595 μέρες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!