ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: Αυτό τον προβληματίζει – Το πλάνο για Ντνίπρο

Πώς προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την Ντνίπρο.
Γιοβάνοβιτς: Αυτό τον προβληματίζει – Το πλάνο για Ντνίπρο

Έτοιμος για το πρώτο του παιχνίδι της νέας σεζόν ο Παναθηναϊκός. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καταστρώνει τα πλάνα του για την Ντνίπρο. Εάν όντως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ένα θετικό αποτέλεσμα στη Σλοβακία θα βοηθήσει.

Για πολλούς λόγους τα ματς με τους Ουκρανούς είναι κομβικής σημασίας. Ο κυριότερος είναι πως με πρόκριση ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζει τη συμμετοχή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι απαιτήσεις έχουν ανέβει, οι «πράσινοι» έχουν ως έναν από τους βασικούς στόχους το να παίζουν στην Ευρώπη έως το τέλος του έτους και την ίδια ώρα ο αντίπαλος δεν είναι μεγαθήριο. Αναμφίβολα αποτελεί ένα σεβαστό μέγεθος, αλλά το κλαμπ αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα και εκτός των άλλων αναγκάζεται να ξενιτευτεί για τα εντός έδρας.

Παρόλα αυτά κανένα παιχνίδι το καλοκαίρι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο. Οι ομάδες είναι ανέτοιμες, οι παίκτες δεν έχουν ρυθμό και τα ρόστερ δεν έχουν κλείσει. Τουλάχιστον δύο οι προσθήκες που θα κάνει το «τριφύλλι» στη συνέχεια. Έστω και εάν προσωρινά αυτό το θέμα έχει παγώσει. Όχι ότι δεν έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις για το δεξί άκρο της άμυνας.

Αυτό προβληματίζει τον Γιοβάνοβιτς

Εν όψει του πρώτου αγώνα με την Ντνίπρο (21:00, Cosmote Sport 1) το βασικό θέμα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η αγωνιστική κατάσταση του Πέρεθ. Δεδομένου ότι Τσέριν δεν υπάρχει, ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο να είναι ντεφορμέ ο Ισπανός. Στα φιλικά έδειξε κάπως βαρύς. Είναι γνωστό πως εάν ο Πέρεθ είναι καλά, μπορεί να ανεβάσει όλη την ομάδα. Το ποιος θα παίξει δίπλα του, αποτελεί και τον μεγαλύτερο γρίφο για την ενδεκάδα. Τσόκαϊ και Κλέινχεϊσλερ οι δύο που θα κοντραριστούν για μία θέση στο αρχικό σχήμα.

Υπάρχει και κάτι ακόμη που διαπιστώθηκε στα φιλικά. Χωρούν στην ίδια ενδεκάδα Μπερνάρντ και Τζούρισιτς; Εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο έχει αμυντική ισορροπία ένα σχήμα και με τους δυο τους. Θα είναι θεαματική έκπληξη να μην ξεκινήσει ο Τζούρισιτς, αλλά για τον Μπερνάρντ δεν έχει κλειδώσει η συμμετοχή του στην ενδεκάδα.

Κατά τα άλλα, ο Γιοβάνοβιτς έχει δείξει ότι στα προκριματικά πάει κυρίως με όσους ξέρει. Γι’ αυτό και οι Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Παλάσιος και Σπόραρ έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Βαγιαννίδης το παλεύει μήπως στο παρά πέντε αφήσει εκτός τον Κώτσιρα. Τέλος, ο Σέρβος τεχνικός έκοψε τον Γερεμέγεφ από τη λίστα και αυτό δείχνει πως ο βαθμός ετοιμότητας του Ιωαννίδη είναι πια ικανοποιητικός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιοβάνοβιτς: Αυτό τον προβληματίζει – Το πλάνο για Ντνίπρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.