ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το dark room για το κόμμα ΝΙΚΗ και τον Δημήτρη Νατσιό – Μήπως έγινε γιατί πουλάνε ή είναι παραγγελιά;

Για ποιο λόγο το Dark Room και το Πρώτο Θέμα ασχολήθηκαν με τον Δημήτρη Νατσιό και το κόμμα ΝΙΚΗ; Εμπορεύσιμο ρεπορτάζ ή κάποια παραγγελιά;
Το dark room για το κόμμα ΝΙΚΗ και τον Δημήτρη Νατσιό – Μήπως έγινε γιατί πουλάνε ή είναι παραγγελιά;

Το dark room καταπιάστηκε με το κόμμα ΝΙΚΗ. Με το δικό του στυλ και ύφος είπε όσα είχε να πει. Το ερώτημα είναι απλό: Το έπραξε επειδή «τραβάει» το θέμα, ή επειδή υπήρξε κάποια εντολή; Διότι, η θεματολογία του έχει να κάνει με πολλά. Σίγουρα όμως όχι για ζητήματα Παιδείας, για παράδειγμα.

Το dark room είναι μία από τις πιο επιτυχημένες στήλες του Newmoney, του οικονομικού σάιτ – ενθέτου του Πρώτου Θέματος.

Στο dark room λοιπόν μπορεί να διαβάσει κάποιος ρεπορτάζ και… ψιθύρους που αφορούν σε επιχειρηματικές ειδήσεις, deal, συζητήσεις, επενδύσεις και άλλα οικονομικά ενώ λόγω της διείσδυσης του ρεπορτάζ έχει πολλούς αναγνώστες και από την αγορά.

Περίεργο τουλάχιστον λοιπόν που το dark room μπήκε στη λογική των ψεμάτων για το κόμμα ΝΙΚΗ και τον Δημήτρη Νατσιό.

Τι γράφει λοιπόν το dark room στο Newmoney για το κόμμα ΝΙΚΗ;

Πάμε λέει σε «τίποτα πιο ευχάριστο, έστω και grotesco», σημειώνει η καλά ενημερωμένη στα οικονομικά και τραπεζικά στήλη.

«Λοιπόν έχει βρει μπελά ο υπουργός Παιδείας Πιερρακάκης με τον πρόεδρο της Νίκης, Νατσιό με την περίφημη υπόθεση της αγνότητας στα σχολεία», τονίζεται.

«Απ’ ότι κατάλαβα (δεν είναι και εύκολο)», λέει ο συντάκτης η «Νίκη θέλει να μπουν στα σχολικά βιβλία κεφάλαια που να συστήνουν στις μαθήτριες (και στους μαθητές;) ότι πρέπει να μην κάνουν σεξ μέχρι την ενηλικίωση ή τον γάμο», συμπληρώνει ο συντάκτης.

Μιλάμε, αναφέρει «για κανονικούς τρελούς έτσι, αλλά τουλάχιστον αυτοί… φαίνονται αθώοι, δεν νομίζω να πειράζουν στ’ αλήθεια και κανέναν, πλην του συγκεκριμένου κοινού που “τους ακούει” και… την έχουν ακούσει γενικώς με τις Θεούσες και τους Θεούσους».

Τώρα εσείς τι καταλάβατε από όλα τα παραπάνω;

«Grotesco», «κανονικοί τρελοί», «θεούσες και θεούσοι», κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο συντάκτης. Επαναλαμβάνουμε πως το δημοσίευμα προέρχεται από μία στήλη με ιδιαίτερη αναγνωσιμότητα από ανθρώπους της αγοράς.

Να συμπληρώσουμε ότι grotesco σημαίνει το χονδροειδές ή γελοιογραφική υπερβολή που χρησιμοποιείται για να τονιστεί το κακό και το άσχημο ή οτιδήποτε απαίσιο ή τρομακτικό.

Όμως πάμε να δούμε και τις υπερβολές εκτός από τους χαρακτηρισμούς.

«Έχει βρει μπελά ο υπουργός Παιδείας Πιερρακάκης με τον πρόεδρο της Νίκης, Νατσιό με την περίφημη υπόθεση της αγνότητας στα σχολεία», αναφέρεται.

Δηλαδή, το dark room υπονοεί ή ξέρει πως ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει «βρει μπελά» με τον «πρόεδρο της Νίκης, Νατσιό».

Δηλαδή, για να καταλάβουμε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πιέζεται (σ.σ. από ποιους άραγε) για να περάσει στα «σχολικά βιβλία κεφάλαια που να συστήνουν στις μαθήτριες (και στους μαθητές;) ότι πρέπει να μην κάνουν σεξ μέχρι την ενηλικίωση ή τον γάμο».

Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω τότε ο συντάκτης ψεύδεται. Αν όμως ισχύουν τότε αυτό σημαίνει ότι μέσα στη Ν.Δ. υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τις απόψεις του Δημήτρη Νατσιού σωστές.

Να τονιστεί πως ο Δημήτρης Νατσιός, είχε αναφέρει στον Γιώργο Παπαδάκη και τον Αnt1 να εισαχθεί στα σχολεία η διδασκαλία κειμένων από «τους μεγάλους της λογοτεχνίας μας…». «Είναι κείμενα αγνότητας, γλυκαίνουν την ψυχή των παιδιών. Να δείξουμε στα παιδιά και κάτι άλλο, μια αγωγή της προσοχής, να προβάλλουμε τον ιερό θεσμό της οικογένειας», είπε πει.

Τελικά μήπως ο κ. Πιερρακάκης όντως έχει βρει το μπελά του και δέχεται πιέσεις επειδή στο σώμα των ψηφοφόρων και βουλευτών της Ν.Δ. υπάρχουν κάποιοι που «ακούν» την πρόταση του κ. Νατσιού;

Γιατί αν συμβαίνει αυτό, που μάλλον αυτό συμβαίνει, βγάζει νόημα να ασχοληθεί το dark room με το θέμα και μάλιστα τόσο καιρό μετά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το dark room για το κόμμα ΝΙΚΗ και τον Δημήτρη Νατσιό – Μήπως έγινε γιατί πουλάνε ή είναι παραγγελιά;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.