ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Το «καμικάζι» «drone» που κατασκεύασε ειδικά για το Αιγαίο – Ικανό να πλέει και υποθαλάσσια!

Hurriyet: Η Τουρκία κατασκεύασε καμικάζι μη επανδρωμένο σκάφος
Τουρκία: Το «καμικάζι» «drone» που κατασκεύασε ειδικά για το Αιγαίο – Ικανό να πλέει και υποθαλάσσια!

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει ένα κάπως φιλικό πρόσωπο προς την Ελλάδα μετά την επανεκλογή του, ωστόσο η Τουρκία δεν σταματά να ενισχύεται αμυντικά, ειδικά απέναντι στη χώρας.

Την ώρα λοιπόν που ο Τούρκος πρόεδρος απαιτεί από εμάς να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά του Αιγαίου -ενώ οι Τούρκοι τα απειλούν- οι γείτονες φτιάχνουν drone «καμικάζι», ικανό να κινηθεί ακόμη και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Δηλαδή ένα πολύ χρήσιμο όπλο για την Τουρκία στο Αιγαίο.

Αυτό τονίζει η εφημερίδα Hurriyet σε ρεπορτάζ της το οποίο τιτλοφορείται ως εξής: «Η Τουρκία κατασκεύασε καμικάζι μη επανδρωμένο σκάφος».

Μέσα το κείμενο σχολιάζει μεταξύ άλλων:« Το drone θα μπορεί να πλήξει τους στόχους με ταχύτητες 60 κόμβων και το εν λόγω σκάφος αυτό θα έχει την ιδιότητα να πλέει και υποθαλάσσια».

Σοκ στην Τουρκία – Ο Ερντογάν μείωσε τις επενδύσεις των χωρών του Κόλπου από 100 δισ. δολάρια σε 50

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η προεδρία μιλούσε για επενδύσεις που εξασφάλισε από τις χώρες του κόλπου ύψους 100 δισ. δολάρια, μέσα σε μια εβδομάδα, ο Ερντογάν μείωσε το ποσό στα 50 δισ. δολάρια.

Αναλυτικά το δελτίο ειδήσεων SOZCU TV αναφέρει: «Η περιοδεία του προέδρου Ερντογάν στις χώρες του Κόλπου παραμένει στην επικαιρότητα. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε αλλά δεν τελείωσαν οι συζητήσεις. Στην αρχή είχαν μιλήσει για επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων. Ενώ ο Ερντογάν αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο μίλησε για συμφωνίες επενδύσεων ύψους 50.7 δισ. δολαρίων».

Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε χθες: «Οι επισκέψεις μας σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα ήταν αποδοτικές και πετυχημένες. Στην περιοδεία μας υπογράψαμε 13 συμφωνίες επενδύσεων που η αξία τους φτάνει τα 50.7 δισεκατομμύρια δολάρια».

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ από την Τουρκία

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Το «καμικάζι» «drone» που κατασκεύασε ειδικά για το Αιγαίο – Ικανό να πλέει και υποθαλάσσια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.