ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόσο χρόνο θα πάρουν στον Παναθηναϊκό του Αταμάν Μαντζούκας και Μήτογλου;

Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού προχωρά με γοργούς και εντυπωσιακούς ρυθμούς, ωστόσο υπάρχει ένα θέμα για τον Αταμάν τη νέα σεζόν.
Πόσο χρόνο θα πάρουν στον Παναθηναϊκό του Αταμάν Μαντζούκας και Μήτογλου;

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει πανίσχυρος. Από άποψη ρόστερ, δυναμικής, γηπέδου, νέου προπονητή, από όλα. Οι μεταγραφές έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο. Ο Αταμάν έχει πρωτοκλασάτους παίκτες σε όλες τις θέσεις, αλλά προκύπτει κι ένα πρόβλημα. Πόσο χρόνο θα πάρουν Μήτογλου και Μαντζούκας;

Υπόθεση εργασίας είναι όλο αυτό. Βάση υπάρχει όμως. Ο Εργκίν Αταμάν είναι ένας προπονητής που αρέσκεται σε δύο πράγματα. Σε σχήματα με τρία guard και σε παίκτες που σουτάρουν. Οι θέσεις έχουν αρχίσει να γεμίζουν με πρωτοκλασάτα ονόματα και δημιουργείται ένας μίνι προβληματισμός. Πόσο χρόνο θα πάρουν Ντίνος Μήτογλου και Λευτέρης Μαντζούκας;

Σενάρια είναι όλα. Διότι, ο καλύτερος παίζει. Το παρκέ είναι ο καθρέφτης της αξίας κάθε παίκτη. Αυτό δεν αναιρεί πως υπάρχουν ρόλοι. Συγκεκριμένοι ρόλοι μάλιστα μέσα σε μία ομάδα. Σε αυτό το κομμάτι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο χρόνο θα πάρουν παίκτες από τους οποίους ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να πάρει πράγματα όχι μόνο την επόμενη σεζόν, αλλά και τις επόμενες που θα έρθουν. Με άλλα λόγια, Ντίνος Μήτογλου και Λευτέρης Μαντζούκας πρέπει να έχουν παρουσία.

Ασφαλώς, ο πρώτος δεν είναι στη λογική του ανερχόμενοι. Ο χρόνος είναι πολύτιμος ωστόσο και έχει απολέσει αρκετό. Δεν μπορεί να χάσει κι άλλον. Ο Μήτογλου θα έχε την ευκαιρία να δείξει και στην Εθνική την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Μαντζούκας έδειξε στοιχεία υψηλής ποιότητας και ετοιμότητας. Είναι παίκτης που ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτίσει πάνω του και γύρω του.

Τι έχει δείξει η παρουσία του Αταμάν στην Εφές;

Στην Εφές ήταν αλλιώς τα πράγματα. Αρχικά, οι ξένοι ήταν πέντε που επιτρέπονταν. Με άλλα λόγια, το ελληνικό μπάσκετ έχει διαφορετικούς κανόνες με το 6+1. Μικρή σημασία έχει όμως οι ξένοι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Οι ρόλοι έχουν τη σημασία τους. Ο Αταμάν σπάνια εμπιστευόταν τους Τούρκους παίκτες. Πολύ σπάνια. Ειδικά στον ημιτελικό με την Εφές είχε πολύ κλειστό ροτέισον.

Οι συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα. Διότι, ο Αταμάν έχει συγκεκριμένο τρόπο. Ο Τούρκος προπονητής θα προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και καταστάσεις. Αυτό είναι σίγουρο. Επιπρόσθετα, ο Παναθηναϊκός έχει εξηγήσει το πλάνο του στο νέο του τεχνικό για κάποιους παίκτες. Από την άλλη μεριά, ο Αταμάν έχει το δικό του σκεπτικό.

Σε σχήμα με τρία γκαρντ, για παράδειγμα. Σλούκας, Βιλντόζα και η μεταγραφή που θα έρθει. Ας πούμε πως αυτός θα είναι ο Μίχαλιουκ. Σε παιχνίδια για τη Euroleague θα έχουν τη μερίδα του λέοντος σε αγωνιστικά λεπτά. Πίσω τους, υπάρχουν ο Γκάι, ο Γκραντ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ακόμα και ο Γκριγκόνις ως 7ος ξένος και δεν βάζουμε καν στη συζήτηση τον Μωραΐτη. Ο Μαντζούκας και να ανέβει στο «3» δεν θα βρει χρόνο.

Συνεπώς μας μένει η θέση «4». Εκεί που θα δεσπόζει ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Πίσω του ο Μήτογλου και ο Μαντζούκας θα πρέπει να μοιραστούν τα λεπτά. Δεν θα είναι εύκολο, ούτε απλό να παίζουν ικανοποιητικό χρόνο. Λέμε ξανά. Υπόθεση εργασίας είναι, ωστόσο τα λεπτά είναι συγκεκριμένα. Ο Μαντζούκας θα είναι έγκλημα να μην πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόσο χρόνο θα πάρουν στον Παναθηναϊκό του Αταμάν Μαντζούκας και Μήτογλου;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Απόστολος Γεωργιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.