VIRAL

Έρχεται το 2nd kids FESTIVAL MESOGEIA 2023

22 και 23 Σεπτεμβρίου, με 1.800 μαθητές από 20 σχολεία της Ανατολικής Αττικής.
Έρχεται το 2nd kids FESTIVAL MESOGEIA 2023

Έρχεται το 2nd kids FESTIVAL MESOGEIA 2023 – Το Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» στο δημοτικό στάδιο των Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου».

Μικροί αλλά και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στις αξίες του κλασικού αθλητισμού και να περάσουν ένα ωραίο τριήμερο με πρωταγωνιστή τον στίβο.

Τα παιδιά όχι μόνο θα αγωνιστούν αλλά και θα δενδροφυτεύσουν, ανακυκλώσουν, μάθουν οδική συμπεριφορά, προσφέρουν μέσω των γονιών τους στον συνάνθρωπο – αιμοδότησαν, θα δουν τους γονείς τους να γίνονται δότες μυελού των οστών και να ενημερώνονται σωστά, θα ενημερωθούν για θέματα υγείας – διατροφής –άσκησης από Πανεπιστημιακούς εισηγητές, θα μαγειρέψουν – γινουν μικροί σεφ- και θα μάθουν για την μεσογειακή διατροφή, θα μάθουν βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, θα δουν θεατρικό, θα παρακολουθήσουν Καραγκιόζη, θα δουν μουσικές παραστάσεις με κορυφαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν δυνατά στη συναυλία του φεστιβάλ και θα ξετρελαθούν σε πίστες μάχης, χορεύοντας σε ρυθμούς διάσημων dj’s.

Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλήτισμού «ΜΕΣΟΓΕΙΑ» θα διεξαχθεί 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό στάδιο Σπάτων-Αρτέμιδος «Δημήτριος Δημητρίου» με 1.800 μαθητές από 20 σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

Το Φεστιβάλ «Μεσόγεια» συνδιοργανώνουν οι εξής φορείς:

1. Φεστιβάλ «Μεσόγεια»

2. Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος

3. Περιφέρεια Αττικής

4. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

5. ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών

6. Α.Ο Δρομέας Βάρης

7. Αμεινίας ο Παλληνεύς

8. ΓΑΣ Παιανίας

9. Α.Σ Ήλιος Σπάτων

10. Α.Π.Σ Παλλαυρεωτικός

Μέγαλοι Υποστηρικτές του Φεστιβάλ «Μεσόγεια» είναι:

Α) Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Β)Κοινωφελές Ίδρυμα «Αιγέας»

Η αυλαία θα ανοίξει με ένα πρόγραμμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Έρχεται το 2nd kids FESTIVAL MESOGEIA 2023

Έρχεται το 2nd kids FESTIVAL MESOGEIA 2023

Για το 2023 εντάχθηκαν στο φεστιβάλ και η τεχνολογία και επιστήμη, σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, σύγχρονοι τεχνολογικοί σταθμοί, ρομποτική με GAMING STANDS και φυσικά τεχνολογία και άσκηση – με σταθμούς δεξιοτήτων και προθεματικής ευφυΐας.

Συγκεκριμένα:

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ 22/23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με:

1. Πλανητάριο – Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου προσφέροντας μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57
τετραγωνικών μέτρων!

2.Σταθμούς δεξιοτήτων –αθλημάτων- προσομοιωτές αγωνισμάτων στίβου.

3.Τεχνολογικούς σταθμούς

4.Gaming stands

5.Τηλεσκόπιο – Με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope, έχουμε τη δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού – νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – ακόμη και από αστικό περιβάλλον.

6.Ρομποτική

7. PLAYMOBIL FUN PARK ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

8. αθλητικό marker place

9.Καραοκε για μικρούς και μεγάλους

10.Διαγωνισμός μαγειρικής με ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΕΦ – μικροί chef-ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΘΛΟ ΑΠΟ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

11. Ταχυδακτυλουργοί και μάγοι

Η προσπάθεια για το παιδικό χαμόγελο και την ενίσχυση της αθλητικής και όχι μόνο παιδείας των νέων της Ανατολικής Αττικής είναι αυτοσκοπός για το φεστιβάλ.

Οι περσινές εικόνες με κατάμεστο το στάδιο, με πρόσωπα γεμάτα με ενθουσιασμό και χαρά μας οδηγεί αυτόματα στην προσπάθεια για την συνέχιση και την ενίσχυση του.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ και για πρώτη φορά με παράλληλες δραστηριότητες για τα παιδιά θα διεξαχθεί το επίσημο διασυλλογικό πρωτάθλημα του ΣΕΓΑΣ για την κατηγορία κ14 για όλη την ΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ και προπονητική ημερίδα δρόμων αντοχής εν όψη του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ της Αθήνας.

«Η τρομερή άνθιση του κλασσικού αθλητισμού στη Ανατολική Αττική τα τελευταία 3 χρόνια και η διάνθιση όλων των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού το 2023 επιβεβαιώνει τις προσπάθειες μας και ενισχύει το όραμα μας», αναφέρουν οι άνθρωποι πίσω από το φεστιβάλ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχεται το 2nd kids FESTIVAL MESOGEIA 2023», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.