ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτός είναι ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν που παίρνει ο Παναθηναϊκός (vids)

Διαβάστε πληροφορίες για τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν που έρχεται στο Κορωπί
Αυτός είναι ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν που παίρνει ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο τραυματισμός του Μπαρτ Σένκεφελντ και τα φθηνά γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στα δύο παιχνίδια με την Ντνίπρο (ανεξαρτήτως αν ήρθε η πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Champions League), φέρνουν στο Κορωπί τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Πρόκειται για 26χρονο Αμερικανό στόπερ, ύψους 1.86μ., ο οποίος έχει αγωνιστεί και στην εθνική Ανδρών των ΗΠΑ.

Έπαιξε στην Ακαδημία Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της χώρας και σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Έγινε, μάλιστα, ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι.

Τον Ιανουάριο του 2014 γράφτηκε ότι η Γιουβέντους κατέθεσε προσφορά 1.000.000 δολαρίων που απορρίφθηκε από το κλαμπ, ενώ λίγους μήνες αργότερα, ο Πάλμερ-Μπράουν ψηφίστηκε στο Νο.39 του βρετανικού TeamTalk για 50 κορυφαία Wonderkids για το 2014.

Το ντεμπούτο του (18/5/2014) κόντρα στους Σικάγο Φάιρ δεν ήταν καλό, διότι υπέπεσε σε πέναλτι στο 15′ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 64′.

Την 1η Φεβρουαρίου 2016 ο νεαρός δόθηκε δανεικός στην Πόρτο, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του τίτλου από τη δεύτερη ομάδα.

Το 2018 υπέγραψε συμβόλαιο στη Μάντσεστερ Σίτι, ακολούθησε ο δανεισμός στην Κόρτραϊκ, εν συνεχεία στην Μπρέντα για τη σεζόν 2018-19 και στην Αούστρια Βιέννης για τις περιόδους 2019-20, 2020-21.

Στις 31 Αυγούστου 2021 δόθηκε δανεικός στην Τρουά, ώσπου τον Φεβρουάριο του 2022 ο Πάλμερ-Μπράουν μονιμοποιήθηκε και έβαλε… τζίφρα μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Έχει εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στα επίπεδα U15, U17 , U18 και U20 .

Το 2015 συμπεριλήφθηκε στο ρόστερ που έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20.

Το 2017, αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος και φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής U20 και, μάλιστα, του απονεμήθηκε το βραβείο του MVP του τουρνουά.

Τέλος, στις 28 Μαΐου 2018 ο Πάλμερ-Μπράουν έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ανδρών σε παιχνίδι απέναντι στη Βολιβία και συνολικά μετρά 4 συμμετοχές.

Μια γεύση από τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν που παίρνει ο Παναθηναϊκός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτός είναι ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν που παίρνει ο Παναθηναϊκός (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.