ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youth Pass: Ποιος θα πάρει το διπλό επίδομα – Πότε θα καταβληθεί το voucher των 150 ευρώ

Ποιοι και πότε θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ για το διπλό επίδομα του Youth Pass
Youth Pass: Ποιος θα πάρει το διπλό επίδομα – Πότε θα καταβληθεί το voucher των 150 ευρώ

Mόνιμο χαρακτήρα, αναμένεται να αποκτήσει το Youth Pass, το επίδομα δηλαδή που γνωρίζαμε ως Freedom Pass, με την Κυβέρνηση να δίνει το voucher 150 ευρώ για τους νέους.

Πιο συγκεκριμένα, το Youth Pass αναμένεται να πάρει τη μορφή διπλού επιδόματος, που θα πληρώνεται δυο φορές σε κάθε νέο που ενηλικιώνεται.

Με αυτόν τον τρόπο, δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι, κάθε χρόνο, οι νέοι που είχαν συμπληρώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2022 το 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα και οι οποίοι θα υπολογίζονται περίπου σε 200.000 ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι το δημοσιονομικό κόστος για το μέτρο θα είναι 30 εκατ. ευρώ. Το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από το vouchers.gov.gr. με την διαδικασία να ξεκινά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και email με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass -το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης.

Όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος, αυτή θα γίνεται για δύο συνεχόμενα έτη στα 18 και στα 19 έτη του εκάστοτε δικαιούχου που θα εισπράξει συνολικά το ποσό των 300 ευρώ, ενώ η ψηφιακή κάρτα αναμένεται να παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσης της.

Πού θα χρησιμοποιείται το Youth Pass:

– Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα,

– Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια),

– Ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής,

– Θέατρα – σινεμά – συναυλίες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Youth Pass: Ποιος θα πάρει το διπλό επίδομα – Πότε θα καταβληθεί το voucher των 150 ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.