ΜΠΑΣΚΕΤ

Θέλει τον Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

Η φημολογία για Μάικ Τζέιμς και Ολυμπιακό προκαλεί το ενδιαφέρον για το πώς θα μπορούσε ο Αμερικανός σταρ να «χωρέσει» στους νταμπλούχους.
Θέλει τον Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

Ενδιαφέρουσα η πρόκληση που θα κληθεί να αναλάβει ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός βάλει στη «μηχανή» του ένα «πυρηνικό όπλο» όπως ο Μάικ Τζέιμς.

Δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος που να μην ακουστεί το όνομα του Αμερικανού σταρ για το ελληνικό μπάσκετ. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό βεβαίως, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις, έχοντας αγωνιστεί δύο φορές.

Να όμως που τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία σύμφωνα με την οποία για τον Μάικ Τζέιμς ενδιαφέρεται  ο Ολυμπιακός!

Αυτή η φημολογία δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από την ερυθρόλευκη ΚΑΕ, ενώ και πρόσφατα ο 33χρονος γκαρντ ανανέωση τη συνεργασία του με τη Μονακό, με την οποία έφτασε φέτος στο final της Euroleague, χάνοντας όμως με οδυνηρό τρόπο από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό.

Και πάνω που αυτή η «φωτιά» πήγε να «σβήσει», ήρθε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτηση βόμβα που έκανε για τον Μάικ Τζέιμς, να ρωτήσει διαδικτυακά τον Αμερικανό αν ισχύσει η φημολογία.

Σε κάθε περίπτωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπαίνουν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων για το ποιος θα πει την πιο «ηχηρή» τελευταία λέξη.

Κι αν οι εντυπώσεις είναι για τους παράγοντες, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το καθαρά αγωνιστικό κι αν ο Τζέιμς θα μπορούσε να «χωρέσει» στη «χημεία» των Πειραιωτών και να βοηθήσει επί της ουσίας το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Έχοντας χάσει τα δύο πιο σημαντικά «εργαλεία» της «μηχανής» του, τους Βεζένκοφ και Σλούκα, εκ των πραγμάτων ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει σε άλλο «μοντέλο». Ως τώρα ο Μπαρτζώκας έχει «χτίσει» το γύρω-γύρω στους γκαρντ και αυτό που λείπει είναι ο σκόρερ. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο Μάικ Τζέιμς.

Οι Πειραιώτες ως τώρα διατήρησαν στο ρόστερ τους Γουόκαπ και Λούντζη που έχουν ρόλο οργανωτή, τον ΜακΚίσικ που διαθέτει αξιόλογο ντράιβ και είναι ιδιαίτερα αθλητικός, τον Κάαναν που είναι πιο αξιόπιστος σουτερ της ομάδας και τον Λαρεντζάκη που είναι για «ειδικές αποστολές». Οι τρεις τελευταίοι παίζουν κυρίως στη θέση «2», ενώ ο Λούντζης κάνει τον Μπαρτζώκα να… ξεχνάει τον Σλούκα με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί με την Εθνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίο.

Επιπλέον ο Ολυμπιακός πρόσθεσε τον Γκος που λίγο πολύ τα κάνει όλα, όχι όμως στον υπερθετικό βαθμο.Ο

Ολοι αυτοί είναι καλοί παίκτες, κανείς όμως δεν διαθέτει την κλάση του Μάικ Τζέιμς. Θα πει «κάποιος» ότι πρόκειται για έναν παίκτη που δεν μπαίνει σε «καλούπια» και δύσκολα μπορεί να ταιριάξει σε ομάδα που δουλεύουν σαν «κομπιούτερ» όπως αυτές του Μπαρτζώκα και ειδικά  ο Ολυμπιακός.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Τι ακριβώς εννοούμε. Οτι από τη μία ο Μπαρτζώκας έχει διαχειριστεί πολλούς μεγάλους παίκτες στην καριέρα του και μάλιστα ένας εξ αυτών είχε το ίδιο «τρελό» παιχνίδι, όπως ο Τζέιμς. Ο λόγος φυσικά για τον Αλεξέι Σβεντ με τον οποίο συνεργάστηκε αρμονικά στη Χίμκι.

Από την άλλη ο Μάικ Τζέιμς δεν είναι το «άγριο άλογο» που ήταν πρώτα χρόνια της καριέρας του, όταν στις ομάδες που έπαιζε έκανε του… κεφαλιού του. Πλέον είναι αρκετά κοντρολαρισμένος και το κυριότερο πασάρει πολύ περισσότερο. Αν δει κανείς του μέσους όρους του στις ασίστ τα τελευταία χρόνια τον έχει αυξήσει αισθητά, όντας ένας από τους πιο ικανούς πασέρ της Euroleague.

Σίγουρα μπορεί και πάλι κάποιες φορές να κάνει κατάχρηση προσπαθειών ή κάποιες εξ αυτών να είναι «τραβηγμένες», όμως είναι ένας παίκτης που διαθέτει όλο το «πακέτο» και που εκτός από σκόρερ και πασέρ και είναι και game changer (εκείνος που αλλάζει ένα ματς σε λίγα λεπτά) και και clutch player (που θα πάρει το τελευταίο σουτ).

Για να μην το κουράζουμε δεν είναι πολλοί εκείνοι (Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί) που μπορούν να καλύψουν το κενό που άφησε ο Κώστας Σλούκας. Ένας από αυτούς τους λίγους είναι ο Μάικ Τζέιμς. Θα επιβεβαιωθούν όμως οι φήμες για το «φλερτ» του με τον Ολυμπιακο; ίδωμεν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θέλει τον Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.