ΤΕΝΙΣ

«Λύγισε» στον τελικό του «Citi Open» η Μαρία Σάκκαρη – Το «σήκωσε» η Κόκο Γκοφ

H Κόκο Γκοφ κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη με 2-0 σετ και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.
«Λύγισε» στον τελικό του «Citi Open» η Μαρία Σάκκαρη – Το «σήκωσε» η Κόκο Γκοφ

Δεν τα κατάφερε στην Ουάσινγκτον  η Μαρία Σάκκαρη, καθώς ηττήθηκε στον τελικό του «MubadalaCiti DC Open» από την Κόκο Γκοφ με 2-0 σετ (6-2 ,6-3) και κατέκτησε το τουρνουά.

Η Σάκκαρη έμεινε μακριά από τα γνωστά στάνταρ της κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να επιτρέψει αρκετές φορές στην 19χρονη Αμερικανίδα να της σπάσει το σερβίς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε στο πρώτο σετ τόσο νωθρά που βρέθηκε πίσω με 3-0, κάνοντας γκέιμς. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μείωσε μεν σε 3-2 με δικό της break, όμως η συνέχεια ανήκε στη  Γκοφ που απέφυγε επιπλέον λάθη για να κατακτήσει  το σετ με 6-2.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε πιο συγκεντρωμένη, καθώς κατόπιν break προηγήθηκε με 2-0, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Γκοφ που άρχισε να κάνει λάθη επανήλθε σε υψηλό επίπεδο και έφτασε στο 202.  Εν συνεχεία η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-2 με νέο break, αλλά στην συνέχεια δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική και ηττήθηκε με 6-3.

Το πιο σημαντικό σημείο ήταν το 6ο γκέιμ του δεύτερου σετ, καθώς η Σάκκαρη έχοντας πάρει το προβάδισμα με 3-2, προηγήθηκε με 30-0, ωστόσο δέχθηκε το break (3-3) και από εκεί επηρεάστηκε ψυχολογικά κι έτσι δεν κέρδισε άλλο γκέιμ. 

Η 19χρονη Αμερικανίδα έγινε η νεαρότερη τενίστρια που φτάνει στον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ αυτός ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας, που έχει κερδίσει τους 4 από τους 5 τελικούς που έχει παίξει στην καριέρα της.

Αντιθέτως για τη Σάκκαρη αυτή ήταν η 7η ήττα της σε 8 τελικούς στην καριέρα της παραμένοντας με τον μοναδικό τίτλο στο Ραμπάτ τον Μάιο του 2019. 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Λύγισε» στον τελικό του «Citi Open» η Μαρία Σάκκαρη – Το «σήκωσε» η Κόκο Γκοφ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.