ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Το deal που δεν περίμενε κανείς και κάνει τον Ερντογάν να πανηγυρίζει

Μεγάλη συμφωνία για την Τουρκία - «Τρίβει τα χέρια του» ο Ερντογάν με αυτό που έγινε
Τουρκία: Το deal που δεν περίμενε κανείς και κάνει τον Ερντογάν να πανηγυρίζει

Σε μια ιστορική συμφωνία για την αμυντική βιομηχανία της προχώρησε η Τουρκία, που τα βρήκε σε όλα με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βασίλειο.

Όπως έκανε γνωστό η κρατική εταιρεία Saudi Arabian Military Industries (SAMI) το Ριάντ έκλεισε συμφωνία για την αγορά τουρκικών UAVs.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, η συμφωνία με την Baykar Tech θα μεγεθύνει τον ρόλο της SAMI στην υποστήριξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της.

Φυσικά, αυτός που «τρίβει τα χέρια του», είναι ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει επί των ημερών του να συνάπτεται η μεγαλύτερη σύμβαση στην ιστορία για την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτεται από τα ΜΜΕ της Τουρκίας, το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να φθάσει από 5 έως 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, ένα ακόμη κέρδος για την Τουρκία, φαίνεται πως είναι η εξομάλυνση των σχέσεων της με την Σαουδική Αραβία που περνούσαν βαθιά κρίση εδώ και πολλά χρόνια.

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Το deal που δεν περίμενε κανείς και κάνει τον Ερντογάν να πανηγυρίζει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.