ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: «Αμετανόητος» ο Ερντογάν, συνεχίζει τις προκλητικές απαιτήσεις για Ελληνοτουρκικά, Μεσόγειο και Κύπρο

Αμετακίνητη η Άγκυρα για ελληνοτουρκικά, Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό.
Τουρκία: «Αμετανόητος» ο Ερντογάν, συνεχίζει τις προκλητικές απαιτήσεις για Ελληνοτουρκικά, Μεσόγειο και Κύπρο

Τα θέλει όλα δικά της η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ώρα που η γειτονική χώρα υποτίθεται οτι χαμηλώνει τους τόνους και δείχνει διατεθειμένη να μπει σε διάλογο με την Ελλάδα για τα ζητήματα που «καίνε» τις δύο χώρες, οι Τούρκοι εξακολουθούν να ζητάνε τα… πάντα σε Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο.

Η μόνιμη «καραμέλα» του Ερντογάν και των επιτελών του για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών – την ώρα που οι Τουρκία απειλεί συνεχώς την εδαφική μας κυριαρχία σε αυτά- αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο και φυσικά συνεκμετάλλευση των ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου.

Βεβαίως όλα αυτά οι Τούρκοι τα «καμουφλάρουν» κάτω από το «χαλάκι» του δήθεν  ειλικρινούς και φιλικού διαλόγου, όπως ισχυρίστηκε ο  νέος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σε συνάντησή του με Πρέσβεις.

Πιο συγκεκριμένα ο Φιντάν, κατά την έναρξη της 14ης Συνόδου των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι θεωρεί μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση προβλημάτων που έχουν οι δύο χώρες, το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

Η Τουρκία θα στηρίξει, όπως σημείωσε ο Φιντάν Χακάν, την διατήρηση αυτού του κλίματος, και ότι περιμένει το ίδιο και από την ελληνική πλευρά.

Για το Κυπριακό τόνισε πως η πάγια θέση της Τουρκίας είναι που στηρίζει μόνο μία λύση: την ισότητα και την ίση κυριαρχία των τουρκοκυπρίων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Αμετανόητος» ο Ερντογάν, συνεχίζει τις προκλητικές απαιτήσεις για Ελληνοτουρκικά, Μεσόγειο και Κύπρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.