ENGINE POWER

Το εμβληματικό μονοθέσιο Ferrari F2001b της F1 του θρύλου των αγώνων Michael Schumacher ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Το εμβληματικό μονοθέσιο της Formula 1 Ferrari F2001b του Michael Schumacher πρόκειται να πουληθεί σε μια εντυπωσιακή τιμή σε δημοπρασία.
Το εμβληματικό μονοθέσιο Ferrari F2001b της F1 του θρύλου των αγώνων Michael Schumacher ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Το εμβληματικό μονοθέσιο της Formula 1 του Michael Schumacher πρόκειται να πουληθεί σε μια εντυπωσιακή τιμή σε δημοπρασία. Ο θρύλος των αγώνων οδήγησε την απίστευτη Ferrari F2001b όταν κέρδισε το Grand Prix της Αυστραλίας το 2002. Η Ferrari F2001b του ήρωα της Formula 1 που κέρδισε τον τίτλο του Μίκαελ Σουμάχερ πρόκειται να πουληθεί για 6 εκατομμύρια λίρες όταν βγει στο σφυρί σε δημοπρασία στην Καλιφόρνια.

Η Ferrari F2001b 3,0 λίτρων V10 220 μίλια/ώρα, κόκκινο κερασιού, πωλείται από τον οίκο RM Sotheby’s με εντυπωσιακή τιμή 6 εκατομμυρίων λιρών.

Το μονοθέσιο των 220 μίλια/ώρα χρησιμοποιήθηκε επίσης όταν ο Schumacher ήρθε 3 rf στο Grand Prix της Μαλαισίας το 2002 

Ένας εκπρόσωπος της RM Sotheby’s είπε: «Από τα πιο επιθυμητά από όλα τα αυτοκίνητα Grand Prix της σύγχρονης εποχής που υπάρχουν, το chassis 215 έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πρώτες μέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2002.

«Με την εκστρατεία του Michael Schumacher στην ιστορική του πέμπτη σεζόν που κέρδισε το Πρωτάθλημα, μπορεί να υπερηφανεύεται για την πρώτη θέση στο Grand Prix της Αυστραλίας του 2002 και την 3η θέση στο Grand Prix της Μαλαισίας 2002, μετά την πρόκριση στην pole.

«Έχοντας μπει σε pit στον πρώτο γύρο στη Μαλαισία, ο Michael Schumacher πάλεψε από την 21η θέση και τερμάτισε τρίτος, μια πραγματικά εξαιρετική προσπάθεια από έναν φανταστικό οδηγό».

Ο Schumacher τερμάτισε στο βάθρο αφού έπεσε στην 21η θέση μετά από ένα pit stop στον πρώτο γύρο. Η κόκκινη Ferrari 3,0 λίτρων V10 των 220 mph πωλείται από τον οίκο RM Sotheby’s.

Ένας εκπρόσωπος της RM Sotheby’s είπε: «Από τα πιο επιθυμητά από όλα τα αυτοκίνητα Grand Prix της σύγχρονης εποχής που υπάρχουν, το chassis 215 έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πρώτες μέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2002.

Με την εκστρατεία του Michael Schumacher στην ιστορική του πέμπτη σεζόν που κέρδισε το Πρωτάθλημα, μπορεί να υπερηφανεύεται για την πρώτη θέση στο Grand Prix της Αυστραλίας του 2002 και την 3η θέση στο Grand Prix της Μαλαισίας του 2002, μετά την πρόκριση στην pole.

«Έχοντας μπει σε pit στον πρώτο γύρο στη Μαλαισία, ο Schumacher πάλεψε από την 21η θέση και τερμάτισε τρίτος, μια πραγματικά εξαιρετική προσπάθεια από έναν φανταστικό οδηγό.

«Την προηγούμενη σεζόν, το εργοστάσιο ανέπτυξε το F2002, αλλά αποδείχτηκε ότι εμποδίζεται από προβλήματα, τα οποία οδήγησαν την ομάδα να επιλέξει να συνεχίσει τη χρήση του εξαιρετικά αξιόπιστου αυτοκινήτου F2001 της προηγούμενης σεζόν, ενσωματώνοντας διάφορες αναβαθμίσεις από το 2002.

«Ως εκ τούτου, το F2001b ήταν ο συνδυασμός του λαμπρού κινητήρα Tipo 050 V-10 που σχεδίασε ο Gilles Simon και του διαδοχικού ηλεκτροϋδραυλικού κιβωτίου επτά ταχυτήτων, μαζί με αρκετές καινοτομίες από το επερχόμενο F2002.

«Μετά την επιτυχία του στην πίστα, πέρασε από τα χέρια ενός Ελβετού συλλέκτη πριν μπει στη συλλογή του αποστολέα.

«Το Chassis 215 είναι ένα από τα ελάχιστα μηχανήματα που δεν τερμάτισαν ποτέ έξω από τις θέσεις του βάθρου κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας, και αυτό αποτελεί μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να αποκτήσετε μια εμβληματική μηχανή της σύγχρονης εποχής της φόρμουλας».

Η δημοπρασία λαμβάνει χώρα μεταξύ 16 και 19 Αυγούστου στο Monterey της Καλιφόρνια των ΗΠΑ παρόμοιο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Schumacher την ίδια σεζόν πουλήθηκε το 2017 για 5,9 εκατομμύρια £.

Ο Σουμάχερ υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη σε ένα ατύχημα στο σκι το 2013. Τώρα ζει ιδιωτική ζωή στην Ελβετία.

Ένα παρόμοιο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Michael Schumacher την ίδια σεζόν πουλήθηκε το 2017 για 5,9 εκατομμύρια £. Το παλιό μονοθέσιο του θρύλου της F1 Μίκαελ Σουμάχερ πρόκειται να πουληθεί για 6 εκατομμύρια λίρες σε δημοπρασία

«Την προηγούμενη σεζόν, το εργοστάσιο ανέπτυξε το F2002, αλλά αποδείχθηκε ότι εμποδίζεται από προβλήματα, τα οποία οδήγησαν την ομάδα να επιλέξει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εξαιρετικά αξιόπιστο αυτοκίνητο F2001 της προηγούμενης σεζόν, ενσωματώνοντας διάφορες αναβαθμίσεις από το 2002». πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

Ferrari-F2001b-ferrari-f1-gp-von-australien-2003-f1-michael-shumacher-dimoprasia-poylietai-PWLEITAI

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το εμβληματικό μονοθέσιο Ferrari F2001b της F1 του θρύλου των αγώνων Michael Schumacher ΠΩΛΕΙΤΑΙ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!