ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε λήγει η παράταση της προθεσμίας – Τι γίνεται με τις δόσεις

Πότε εκπνέει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις - Τι ισχύει με τις δόσεις
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε λήγει η παράταση της προθεσμίας – Τι γίνεται με τις δόσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον αρχίσει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς οι μέρες για την λήξη της παράτασης της προθεσμίας πλησιάζουν.

Με δεδομένο πως καθυστέρησε να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ αποφασίστηκε να δοθεί περισσότερος χρόνος από το Υπουργείο Οικονομικών, ένα θέμα που είχαν θέσει άλλωστε και οι λογιστές.

Με αυτόν τον τρόπο και μετά τη νέα παράταση, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 άπαντες θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στην υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του έτους 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και την ίδια ημερομηνία, δηλαδή την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν τις δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου.

Φυσικά, η έκπτωση 3% εξακολουθεί να ισχύει για όσους πάρουν την απόφαση να καταβάλουν εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου.

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Όλες οι πληροφορίες

Έως 31/8/2023

Φόρος εισοδήματος: Πληρωμή σε 8 δόσεις

Διπλή δόση έως τέλος Αυγούστου

Έκπτωση 3% -> μόνο για εφάπαξ εξόφληση έως σήμερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε λήγει η παράταση της προθεσμίας – Τι γίνεται με τις δόσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.