ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους – Πότε μπαίνουν χρήματα και ποιες οι διαφορές!

Το Market Pass είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην καθημερινότητα μας.
Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους – Πότε μπαίνουν χρήματα και ποιες οι διαφορές!

Μπορεί τον Αύγουστο οι δικαιούχοι να μην έλαβαν Market Pass, ωστόσο στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Αυτές θα αφορούν τους νέους δικαιούχους μόνο (https://vouchers.gov.gr/marketpass), αφού οι παλιοί δε θα χρειαστεί να κάνουν κάποια διαδικασία για να λάβουν το επίπεδο.

Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν μέσα στο Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι για τους μήνες από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο.

Αν θα είστε δικαιούχοι θα κριθεί φυσικά από τη φορολογική δήλωση του 2023, προκειμένου να πιαστούν όλοι όσοι χρειάζονται αυτή τη μικρή βοήθεια.

Market Pass: Ποιες είναι οι διαφορές!

  1. Αν κάποιος πέρυσι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, είτε γιατί μειώθηκε το εισόδημά του, είτε αυξήθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του, θα πρέπει να κάνει εκ νέου αίτηση με βάση την φορολογική δήλωση του 2023.
  2. Σε περίπτωση που κάποιος έλαβε το Market Pass μέχρι και τον Ιούλιο, αλλά τα έσοδά του αυξήθηκαν και ξεπέρασαν το όριο, τότε θα ενημερωθεί αυτομάτως από το σύστημα ότι δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος. Ενημέρωση θα έχουν επίσης και οι παλαιοί δικαιούχοι που είναι εκ νέου δικαιούχοι.
  3. Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών.
  4. Παραμένουν τα ίδια κριτήρια, εισοδηματικά (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος).
  5. Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.
  6. Επίσης, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους – Πότε μπαίνουν χρήματα και ποιες οι διαφορές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.