ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για Market Pass και Youth Pass – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του Market Pass και του Youth Pass – Πότε μπαίνουν χρήματα
Ανοίγει η πλατφόρμα για Market Pass και Youth Pass – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Μέχρι τέλος του Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την καταβολή των επιδομάτων Market Pass και Youth Pass.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το Market Pass, η πλατφόρμα θα ανοίξει μόνο για τους νέους δικαιούχους ενώ όσοι έχουν λάβει ήδη μια φορά το επίδομα, δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

Οι δικαιούχοι του νέου κύκλου για το Market Pass υπολογίζεται να είναι περίπου 2,8 εκατ. νοικοκυριά ενώ αναμένεται να ληφθεί υπόψη η φορολογική δήλωση του 2023.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με το Youth Pass, δικαιούχοι θεωρούνται οι νέοι που θα συμπληρώσουν τόσο το 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους και το ύψος του επιδόματος θα είναι στα 150 ευρώ.

Market Pass και Youth Pass – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Όσον αφορά το κρίσιμο κομμάτι των πληρωμών, ο μήνας του Σεπτεμβρίου φαίνεται πως θα είναι κομβικός με το σενάριο που προκρίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι να υπάρξει μία εφάπαξ πληρωμή για τους δικαιούχους του Market Pass, πιθανότατα στο τέλος του 9ου μήνα του 2023.

Την ίδια περίοδο, ενδεχομένως και λίγο αργότερα, στις αρχές του Οκτωβρίου, τοποθετείται χρονικά και η καταβολή του Youth Pass ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να ανοίξει κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr για τη διαδικασία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανοίγει η πλατφόρμα για Market Pass και Youth Pass – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.