ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Παναθηναϊκός κόντρα στη Μαρσέιγ – Με ψυχή και καρδιά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρασε και βλέπει ομίλους Champions League!

Απίθανη πρόκριση πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέσα στην έδρα της Μαρσέιγ, στα πέναλτι, παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 σ το παιχνίδι.
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Παναθηναϊκός κόντρα στη Μαρσέιγ – Με ψυχή και καρδιά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρασε και βλέπει ομίλους Champions League!

Μοναδική πρόκριση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Μαρσέιγ. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα του Ιβαν Γιοβάνοβιτς, αλλά κατάφερε να μείνει όρθιος και να προκριθεί στα play off του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα!

Τι έγινε; Πως το έκανε; Πως το κατάφερε τη στιγμή που έμοιαζαν όλα να είναι κόντρα; Πως το… γύρισε, όταν μετά το πρώτο ημίχρονο το γήπεδο είχε φανεί να γέρνει επικίνδυνα. Σε σημείο ανησυχητικό, όχι για την πρόκριση, για την έκταση του σκορ. Ε, ο Παναθηναϊκός το κατάφερε. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκαν τον τρόπο! Στα πέναλτι, με μπροστάρη τον Φώτη Ιωαννίδη!

Όλα όσα λέει ένα εγχειρίδιο αποφυγής σε ένα τέτοιο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, όπως το εκτός έδρας ματς κόντρα στη Μαρσέιγ, τα έκαναν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Γκολ με το… καλημέρα. Στο 2ο λεπτό. Κάτι που σημαίνει πως όλο το πλάνο πάει στα σκουπίδια. Όλη η προσπάθεια του πρώτου αγώνα και το προβάδισμα με 1-0 πάει στράφι.

Και όχι μόνο δηλαδή. Φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, ενθουσιασμός στην εξέδρα, ξενέρωμα για τους παίκτες της ελληνικής ομάδας. Με άλλα λόγια, όλα στραβά κι ανάποδα. Κι αν ο Μπρινιόλι φέρει μια κάποια ευθύνη στη φάση του πρώτου γκολ, είναι αυτός που κρατά τον Παναθηναϊκό από το να δεχθεί δεύτερο γκολ όταν είχαν αρχίσει να τρέμουν τα πόδια της ομάδας του Σέρβου κόουτς. Για να μην συζητήσουμε την απόκρουσή του στη διαδικασία των πέναλτι.

Τι άλλο λέει το εγχειρίδιο αποφυγής λαθών; Να μη δεχθεί γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Το έκανε κι αυτό ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς. Πάει και το δεύτερο ατού, να έχουν ένα άγχος οι γηπεδούχοι δηλαδή. Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε για τον Παναθηναϊκό. Σε 45 λεπτά είχε χάσει όσα με κόπο έχτισε σε 90…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Άλλος Παναθηναϊκός στο τέλος του ματς

Στο δεύτερο μέρος έπαιξε σαν… Panathinaikos. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι. Εκεί που το ένστικτο της επιβίωσης άρχισε να κάνε την εμφάνισή του. Κανονική ομάδα, με ψυχή, με συνδυασμούς, με οργάνωση και τάξη στην επιθετική του ανάπτυξη. Ναι μεν μπορούσε στις αντεπιθέσεις να είχε δεχθεί γκολ, αλλά μπορούσε από το 70 και μετά σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις να σκοράρει κιόλας. Κανονικές ευκαιρίες, κανονικές φάσεις, αλλά τελικά το γκολ ήρθε μέσω… VAR.

Φώτης Ιωαννίδης… respect. Τεράστιο. 100 κιλά μπάλα την ώρα της εκτέλεσης για να πάει το ματς στην παράταση. Εκεί, πάλι ο VAR έσωσε τον Παναθηναϊκό, μιας και σκόραρε η Μαρσέιγ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για χιλιοστά οφσάιντ. Ο Παναθηναϊκός άντεξε ως το τέλος και πήγε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί είναι θέμα τύχης, ικανότητας, ψυχραιμίας και ημέρας. O Panathinaikos ήταν έτοιμος. Ο Μπρινιόλι τα έπιασε όλα, οι συμπαίκτες του τα έβαλαν όλα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός: Τα στοιχεία του ματς

ΓΚΟΛ: 2’, 45’+1’ Ομπαμεγιάνγκ – 90’+9’ Ιωαννίδης

Μαρσέιγ (Μαρθελίνιο): Πάου Λόπεθ (120’ Μπλάνκο), Κλος, Ζιγκό, Μπεμπά, Λόντι, Ρονζιέ, Βερετού, Ουναχί (59’ Αρίτ), Εντιαγέ (69’ Γκεντουζί), Σαρ, Ομπαμεγιάνγκ
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (70’ Μλαντένοβιτς), Βιλένα (70’ Τσέριν), Ρούμπεν, Τζούρισιτς (63’ Ιωαννίδης), Μαντσίνι (106’ Κλέινχεϊσλερ), Βέρμπιτς (47’ Παλάσιος), Σπόραρ (63’ Μπερνάρ).

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Παναθηναϊκός κόντρα στη Μαρσέιγ – Με ψυχή και καρδιά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρασε και βλέπει ομίλους Champions League!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…