ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking: Η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά από την Κροατία με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία των χωρών μετά τα ματς της Τρίτης (15/8) - Η νίκη της ΑΕΚ και η προοπτική του Παναθηναϊκού.
UEFA Ranking: Η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά από την Κροατία με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

UEFA Ranking: Η σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η προοπτική που έχει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Champions league, μετά την τεράστια πρόκριση επί της Μαρσέιγ, δίνουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αισιοδοξεί για περαιτέρω άνοδο στη βαθμολογία.

Η Ελλάδα διατήρησε μεν την 19η θέση στην οποία βρισκόταν και πριν τα σημερινά (15/8) ματς, ωστόσο κατάφερε να αυξήσει την απόσταση που τη χωρίζει από την Κροατία, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είναι φυσικά κροατική.

Συγκεκριμένα η χώρα μας από τους 21.725 βαθμούς που είχε πριν το ματς του «Μακσμιίρ» βρίσκεται πλέον στους 21.925, μετά το διπλό της «Ένωσης», δηλαδή έβαλε στο σακούλι της ακόμη 200 βαθμούς.

Αντιθέτως οι Κροάτες παρέμειναν στους 21.525 βαθμούς και την 20 η θέση του πίνακα, ενώ έχουν τέσσερις ομάδες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, την ώρα που η Ελλάδα έχει πέντε!

Όσον αφορά τώρα τον Παναθηναϊκός αν και πήρε ιστορική πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League, επειδή ηττήθηκε από την Μαρσέιγ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην προσθέσει επιπλέον πόντους από τους πράσινους.

Από την άλλη όμως υπάρχει η προοπτική των πλέι οφ για το τριφύλλι εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπράγκα, ενώ ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης, θα φέρει επιπλέον βαθμούς ως μπόνους.

Επιπλέον την Πέμπτη (17/8) υπάρχουν τα παιχνίδια και των άλλων τριών ελληνικών ομάδων που μετέχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Γκενκ εκτός έδρας για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa Leaue, ενώ  για τον ίδιο γύρο, αλλά Conference League ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Χάιντουκ (0-0 το πρώτο ματς στην Κροατία), ενώ ο Άρης φιλοξενείται στη Ρουμανία από τη Ντιναμό Κιέβου (1-0 νίκη στο Βικελίδης ο Θεός του πολέμου).

UEFA Ranking: Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία των χωρών μετά τα παιχνίδια της Τρίτης 15/8/2023

UEFA Ranking

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «UEFA Ranking: Η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά από την Κροατία με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.