ΑΕΚ

Ο Μιχάλης ήθελε να δει από ψηλά την ΑΕΚ να περνάει και το… είδε!

Τι και αν μέχρι το 90+2’ βρισκόταν εκτός playoffs; Στη βραδιά που τιμήθηκε η μνήμη του Μιχάλη, η ΑΕΚ δεν γινόταν να αποκλειστεί!
Ο Μιχάλης ήθελε να δει από ψηλά την ΑΕΚ να περνάει και το… είδε!

Μετά από αδιανόητο φινάλε στην ΟΠΑΠ Arena, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, παίρνοντας την πρόκριση στα playoffs  του Champions League χάρη στη νίκη με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στην Κροατία.

Φυσικά, το παιχνίδι διεξήχθη στη σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, με τη φωτογραφία του να τοποθετείται στο πέταλο των οργανωμένων.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές συγκριτικά με το ματς του «Μάξιμιρ», με τον Άμραμπατ αντί του Ελίασον και τον Ρότα στη θέση του Σιντιμπέ.

Ο ρυθμός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα γρήγορος, με την ΑΕΚ να χάνει μόλις στα 50 δευτερόλεπτα μεγάλη ευκαιρία, καθώς το πλασέ του Πινέδα από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Η Ένωση έφτασε κοντά στο γκολ και στο 17ο λεπτό, όταν ο Ρότα βρήκε εξαιρετικά τον Τσούμπερ που από πολλή καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω στον Λιβάκοβιτς.

Εκείνη ωστόσο που έμελλε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ ήταν η Ντιναμό. Στο χειρότερο χρονικό σημείο για την ΑΕΚ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σούταλο πλάσαρε ανενόχλητος, μετά από αδράνεια της άμυνας, σε κενή εστία για το 1-0.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε στο 55ο λεπτό. Αρχικά το σουτ του Πινέδα από καλή θέση έδιωξαν οι Κροάτες και στη συνέχεια ο Γιόνσον έκανε το σουτό σουτ με τον Λιβάκοβιτς να διώχνει εξαιρετικά.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ απείλησε και πάλι, με τον Λιβάκοβιτς να βγαίνει έγκαιρα και να αποκρούει το ψιλοκρεμαστό σουτ του Άμραμπατ.

Παρόλα αυτά, οι Κροάτες κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 στο 65′ όταν ο ο Λιούμπισιτς βρήκε εκτός περιοχής τον Πέτκοβιτς και κάνοντας πανέμορφη διαγώνια κίνηση πλάσαρε τον Στάνκοβιτς.

Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει, με την ΑΕΚ να… μιλάει στο τέλος, παίρνοντας με έναν απίθανο τρόπο την πρόκριση.

Αρχικά, στο 92′ ο Ελίασον έκανε το κόρνερ, ο Πέτκοβιτς έδιωξε και ο Αραούχο με φοβερό σουτ μείωσε σε 1-2.

Εν συνεχεία, στο 90’+10′ ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Λιβάι, αλλά ο Βίντα στην επαναφορά νίκησε τον συμπατριώτη του με κεφαλιά, κάνοντας το 2-2!

ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Τα στοιχεία του ματς

ΓΚΟΛ: 90’+2′ Αραούχο, 90’+10′ Βίντα – 45’+1′ Γ. Σούταλο, 65′ Λιούμπισιτς

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (66’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (76’ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (66’ Ελίασον), Πινέδα (76’ Μάνταλος), Τσούμπερ (66’ Αραούχο), Γκαρσία.ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Μπίσκαν): Λιβάκοβιτς, Γ. Σούταλο, Ριστόφσκι, Μοχαράμι, Λιούμπισιτς, Μπουλάτ, Μίσιτς, Μιχαϊλιτσένκο, Ιβάνουσετς, Σπίκιτς (86’ Μαριν), Πέτκοβιτς.






 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μιχάλης ήθελε να δει από ψηλά την ΑΕΚ να περνάει και το… είδε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.