ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

Έλεγχος Διαιτησίας: «Παρ’το αλλιώς» η πρεμιέρα! (vids)

Πέντε on field review και ένα έκτο που θα μπορούσε εύκολα να γίνει, αλλά δεν έγινε!
Έλεγχος Διαιτησίας: «Παρ’το αλλιώς» η πρεμιέρα! (vids)

Έλεγχος Διαιτησίας: Πολλή δουλειά είχαν οι varιστες την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

«Κουτσουρεμένη» η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πέντε αναμετρήσεις, πέντε on field review. Οι VAR διόρθωσαν τα λάθη με εξαίρεση εκείνο στο Βόλος – Λαμία. Δεν τα πήγαν καλά Παπαδόπουλος και Τζήλος.

Bόλος – Λαμία: Στο Πανθεσσαλικο άνοιξε η αυλαία της ποδοσφαιρικής σεζόν. Με Τσαγκαράκη διαιτητή και Γκορτσίλα VAR.

Στο 52′ ο Κρητικός ρέφερι μετά από δεύτερη και τρίτη σκέψη αποφάσισε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Πάνω στη γραμμή τέρματος, ο επιτιθέμενος αφού ολοκληρώνει την προσπάθεια του, πασάροντας λανθασμένα την μπάλα σε αντίπαλο ο οποίος είναι έτοιμος να την απομακρύνει, ο διαιτητής και αφού αρχικά γυρνάει την πλάτη του, γυρίζει και δείχνει την άσπρη βούλα.

Υπάρχει χαμηλά μια επαφή, αλλά είναι light contact η οποία σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί παράβαση πέναλτι. Ο αμυνόμενος υπό την πίεση του αντιπάλου του και του γηπέδου που… τελείωνε, έκανε μια λάθος μεταβίβαση και εν συνεχεία ο αμυνόμενος τον πάτησε ελαφρά στο μπροστινό μέρος του ποδιού.

Κακώς ο Γκορτσίλας δεν συνέστησε στον διαιτητή ανασκόπηση της φάσης στο μόνιτορ για να πάρει πίσω την απόφαση του.

ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά: Σε δύο… δόσεις το ματς στο «Ζωσιμάδες». Ο Τζήλος ήταν σε κακό… διήμερο. Στο πρώτο ημίχρονο που έγινε το Σάββατο, χρειάστηκε να δει στο μόνιτορ το χέρι – πέναλτι του Τσάπμαν, το οποιο ειναι σε μη φυσική θέση.

Στο δεύτερο μέρος που παίχτηκε την Κυριακή, ο Λαρισαίος ρέφερι, αν και κοντά στη φάση δεν είδε αρχικά οτι το γκολ της Κηφισιάς ξεκινάει από επιθετικό φάουλ του Σάκιτς στον Τζήμα. Ο Τσακαλίδης τον έστειλε για δεύτερη φορά στο μόνιτορ και το γκολ ακυρώθηκε.

Σωστές και οι δύο κίτρινες κάρτες που είδε ο Καραχάλιος και αποβλήθηκε στο 82′.

ΟΦΗ – Άρης: Στο μοναδικό παιχνίδι της πρεμιέρας που δεν έγινε on field review, αλλά και στην Κρήτη διορθώθηκε λάθος από τον AVAR. Το πρώτο γκολ του Άρη το οποίο ο Σπυρόπουλος ακύρωσε ως οφσάιντ, μέτρησε κανονικά μετά από έλεγχο που έκανε ο Μεϊντανάς. Δύσκολη και οριακή η φάση, σε ένα γήπεδο και στην συγκεκριμένη περιοχή που το… καλιμπράρισμα των γραμμών δεν είναι εύκολο.

Στην κεφαλιά του Πάλμα που κατέληξε στο δοκάρι και εν συνεχεία υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων οτι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, O VAR Διαμαντόπουλος δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο οτι έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή και πήγε με την απόφαση που πήρε στο χορτάρι ο Μανούχος με τον βοηθο Μπουξμπάουμ.

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: Το πέναλτι που καταλογίζει ο Φωτιάς υπέρ των Αρκάδων είναι σωστό. Μιντέλο και Εκόνγκ διεκδικούν τη μπάλα, ο πρώτος την «τσιμπάει» και ο δεύτερος με απρόσεκτο τρόπο λακτίζει το πόδι του αντιπάλου. Σωστή η παράβαση που καταλογίστηκε.

Ο Φωτιάς δείχνει και δεύτερη φορά την άσπρη βούλα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για μαρκάρισμα πάνω στον Τάισον, αλλά στο ριπλει φάνηκε ξεκάθαρα οτι ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν ανατράπηκε και προσπάθησε να εκμαιεύσει το σφύριγμα. Μετά από παρέμβαση του Περράκη που ήταν VAR, ο διεθνής ρέφερι άλλαξε την απόφαση του και κιτρίνισε και τον Τάισον για «θέατρο».

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός: Από το… πρωί φάνηκε η κακή μέρα για τον Παπαδόπουλο. Μόλις στο 2′ ο διεθνής ρέφερι βγάζει κίτρινη για SPA στον Χάγεκ για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μπιέλ, ο οποίος έχει κατοχή, κατεύθυνση και βρίσκεται πολύ κοντά στο τέρμα. Ήταν ξεκάθαρη στέρηση προφανούς ευκαιρίας για γκολ και μετά από on field review, o ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού αποβλήθηκε.

Το γρήγορο on field review επηρέασε τον Μακεδόνα διαιτητή ο οποίος έκανε και δεύτερο σημαντικό λάθος στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν δεν είδε το χέρι – πέναλτι του Καμαρά. Μετά από υπόδειξη του VARιστα Παπαπέτρου, ο Παπαδόπουλος είδε ξανά τη φάση και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Σωστό το πέναλτι που καταλογίζει υπέρ του Ολυμπιακού στο 86′. Ο Πεταυράκης έχοντας χάσει τον Φορτούνη και κάθε πιθανότητα να παίξει την μπάλα, όντας στην πλάτη του επιθετικού, τον σπρώχνει και τον ανατρέπει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλεγχος Διαιτησίας: «Παρ’το αλλιώς» η πρεμιέρα! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!