ENGINE POWER

Μια Ferrari 250 GTO / 330 LM που συμμετείχε στο Le Mans πουλήθηκε σε δημοπρασία

Μια Ferrari 250 GTO / 330 LM που συμμετείχε κυρίως στο 24 Hours of Le Mans θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη σε λίγους μήνες.
Μια Ferrari 250 GTO / 330 LM που συμμετείχε στο Le Mans πουλήθηκε σε δημοπρασία

Στις 13 Νοεμβρίου θα βγει στο σφυρί το Ferrari 250 GTO / 330 LM σύμφωνα με το όνομα που του δόθηκε. Δύο ονόματα για τα οποία ακόμη και ο πωλητής αφήνει αμφιβολίες, αφού πρόκειται για ένα μείγμα δύο πρωτοτύπων που κατασκεύασε ο Ιταλός κατασκευαστής κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του, κατά τον οποίο έγινε αλλαγή κινητήρα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα Ferrari 330 LM, το οποίο συνδυάζει ένα αμάξωμα πολύ παρόμοιο με αυτό του 250 GTO, με έναν κινητήρα 4 λίτρων, ο οποίος συνήθως δεν βρίσκεται κάτω από το καπό αυτού του τύπου μοντέλου. Κάποιοι το λένε 250 GTO 4 λίτρων.

Ferrari 250 GTO / 330 LMFerrari 250 GTO / 330 LM

 

H Ferrari 250 GTO / 330 LM πήρε μέρος στα 1000 χλμ. του Nürburgring – κερδίζοντας μια νίκη κατηγορίας καθώς και τη 2η θέση συνολικά – το 1962, αλλά και στο 24 Hours of Le Mans την ίδια χρονιά, κάτι που είναι επίσης σπάνιο, καθώς είναι το Ο μόνος GTO που συμμετείχε ποτέ στον περίφημο αγώνα στο Sarthe με το έμβλημα της Ferrari , ενώ οι υπόλοιποι οδηγούνται από ιδιωτικούς δρομείς.

Ωστόσο, αυτή η έξοδος στο Le Mans δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ξεκινώντας για να επιτεθεί στη γαλλική πίστα με τους Mike Parkes και Lorenzo Bandini επί του σκάφους, ο Ν°7 έπρεπε να αποσυρθεί μετά από 56 γύρους. Το πλαίσιο #3765 δεν θα εμφανίζεται πλέον σε αγώνες στη συνέχεια.

Η πώληση έχει προγραμματιστεί για τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο εκπτώσεων Μοντέρνας Τέχνης που διοργανώνει ο οίκος Sotheby’s . Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, η τιμή θα πρέπει να ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ferrari 250 GTO / 330 LM

 

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μια Ferrari 250 GTO / 330 LM που συμμετείχε στο Le Mans πουλήθηκε σε δημοπρασία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!