ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tόσα χρήματα θα πάρει ο Ολυμπιακός με την πρόκριση επί της Τσουκαρίτσκι

Ολυμπιακός: Ποια τα οικονομικά δεδομένα μετά τον θρίαμβο επί των Σέρβων - Πόσα χρήματα περιμένουν τους Πειραιώτες;
Tόσα χρήματα θα πάρει ο Ολυμπιακός με την πρόκριση επί της Τσουκαρίτσκι

Ολυμπιακός: Η μάχη του με την Τσουκαρίτσκι ολοκληρώθηκε και πλέον στον Πειραιά αρχίζουν να σκέφτονται και τα οικονομικά δεδομένα.

Το ζευγάρωμα με την τριταθλήτρια Σερβίας φέρνει ουσιαστικά τους ερυθρόλευκος στους ομίλους του Europa League, ενώ σε ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο, σ’εκείνους του Conference League.

Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν τα απολύτως απαραίτητα στη Σερβία και υπερασπιστούν το υπέρ τους 3-1, τότε θα έχουν προκριθεί για 3η σερί σεζόν στους ομίλους του Europa. Εκεί που δεν θα είναι ο Ιβάν Μπρνιτς, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα.

Να δούμε κιόλας με τι μπακ θα παίζει σε λίγες εβδομάδες ο Ολυμπιακός. Ορτέγα, Ρίτσαρντς ή κάποιος άλλος;

Μια εξέλιξη που αποτυπώνεται και στο οικονομικό κομμάτι. Χρήματα επιπέδου Champions League δεν είναι, αλλά και πάλι δεν τα λες και… φραγκοδίφραγκα. Τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ θα αποτελέσουν πολύ σημαντική βοήθεια στο ρόστερ, ενδεχομένως και για κάποια έξτρα μεταγραφική κίνηση.

Βέβαια, από την άλλη, αν συμβεί η… συντέλεια του κόσμου αποκλειστούν στη ρεβάνς οι Πειραιώτες, οικονομικώς δεν έχει κάποια συγκλονιστική διαφορά. Μια διαφορά όμως που είναι ικανή να κάνει τον Κώστα Φορτούνη να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να ρίξει άγκυρα στο λιμάνι.

Λίγο πιο πάνω από 2,9 εκατομμύρια θα λάβει η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αν συμμετάσχει στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το δεύτερο σενάριο, είναι απλώς ενδεικτικό, καθώς η πρόκριση έχει εν πολλοίς καθαρίσει μετά το 3-0 του Φαλήρου.

Τα χρήματα που μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός

  • Συμμετοχή στους ομίλους του Europa League: 3.630.000
  • Είσοδος στους ομίλους του Conference League: 2.940.000

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tόσα χρήματα θα πάρει ο Ολυμπιακός με την πρόκριση επί της Τσουκαρίτσκι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.