ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ζίβκοβιτς «καθάρισε» ξανά και ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα από τους ομίλους

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στον Εδιμβούργο επί της Χαρτς και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa Conference League.
Ο Ζίβκοβιτς «καθάρισε» ξανά και ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα από τους ομίλους

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Χαρτς εκτός έδρας και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τους ομίλους του Europa Conference League, αφού θα κληθεί να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ στην Τούμπα.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που για ακόμα ένα φετινό ματς «καθάρισε» για τον Δικέφαλο, αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ με εκπληκτικό τρόπο.

Ο Σανκλαντ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με πέναλτι, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Σβαμπ έφερε ένα λεπτό μετά το ματς στα ίσια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, αφού είχε να διαχειριστεί τα προβλήματα κυρίως στα χαφ. Ο Οζντόεφ δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη Σκωτία, αφού δεν εκδόθηκε η βίζα του και έτσι ο Τσιγγάρας «έσφιξε» τα δόντια του και αγωνίστηκε, έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση.

Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να επιβάλει το δικό του στυλ παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, δηλαδή να πάρει την κατοχή και να κάνει παιχνίδι.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν από τα πρώτα λεπτά με βαθιές μπαλιές να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή, με το έργο του Έκονγκ και του Κουλιεράκη να γίνεται πιο δύσκολο.

Στο 9ο λεπτό, ο Σβαμπ υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο υποδείχθηκε μετά από χρήση VAR, με τον Σανκλαντ να νικάει τον Κοτάρσκι. Ωστόσο, ο Αυστριακός εξιλεώθηκε ένα λεπτό αργότερα, αφού ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Ζίβκοβιτς.

Τα λάθη από τους παίκτες του Λουτσέσκου δεν έλειψαν για ένα ακόμα παιχνίδι, δίνοντας αρκετές φορές την ευκαιρία στους αντιπάλους να δημιουργήσουν επιθέσεις.

Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό με συνεχόμενα φάουλ από τις δύο πλευρές και η βελτίωση στη «ασπρόμαυρη» μεσοεπιθετική γραμμή γινόταν όλο και πιο επιτακτική όσο περνούσαν τα λεπτά.

Οι Σκωτσέζοι ήταν αυτοί που έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 31′ με τον Κοτάρσκι να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Σανκλαντ.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν να κρατήσουν μπάλα, δημιουργώντας παράλληλα τελικές ευκαιρίες.

Το σκληρό παιχνίδι των παικτών της Χαρτς εκνεύριζε αυτούς του ΠΑΟΚ με αποκορύφωμα την αγκωνιά στον Κουλιεράκη στο 51’, με τον νεαρό αμυντικό να πέφτει αιμόφυρτος στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, δεν επηρεάστηκαν, κατάφεραν να φέρουν στα μέτρα τους το ματς, ενώ χρειάστηκαν και τη βοήθεια της… τύχης αφού ο Σανκλαντ ήταν ελάχιστα εκατοστά εκτεθειμένος πριν στείλει στα δίχτυα τη μπάλα, με το γκολ να ακυρώνεται έπειτα από χρήση VAR.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν χώρους και να απειλήσουν και το έκαναν με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μπορεί να μη το κατάφερε μέσα από την περιοχή στο 75ο λεπτό, ωστόσο το έκανε δευτερόλεπτα μετά με τρομερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, δίνοντας μία μεγάλη νίκη στον Δικέφαλο.

Αυτό ήταν και το πέμπτο φετινό τέρμα του Σέρβου ποδοσφαιριστή σε έξι αναμετρήσεις.

Χαρτς: Κλαρκ, Άτκινσον, Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Ντέβλιν, Βάργκας (Όντα 89’), ΜακΚέι (Λόουρι 65’), Κόκρεϊν (Σίμπινγκ 85’), Μπόις (Ταγκάβα 85’), Σάνκλαντ (Όφια 89’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (Νάρεϊ 79’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 70’), Μπράντον (Τζίμας 88’).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ζίβκοβιτς «καθάρισε» ξανά και ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα από τους ομίλους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.