ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας αποκλειστικά για λίγους το ψωμί – «Έκρηξη» στην τιμή του

Χαμός με τις ανατιμήσεις στο ψωμί - Εκτόξευση της ακρίβειας!
Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας αποκλειστικά για λίγους το ψωμί – «Έκρηξη» στην τιμή του

Η ακρίβεια στα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ συνεχίζει να δημιουργεί έναν ασφυκτικό κλοιό στα ελληνικά νοικοκυριά με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις.

Πλέον ως «αγαθό για λίγους» θα μπορούν να χαρακτηριστούν βασικά προϊόντα όπως τα εποχιακά φρούτα και τα λαχανικά ενώ ένας νέος κύκλος ανατιμήσεων αναμένεται σε σιτηρά και έλαια με το ψωμί να θεωρείται είδος πολυτελείας!

Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας αποκλειστικά για λίγους το ψωμί – «Έκρηξη» στην τιμή του

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πολλοί φούρνοι αδυνατούν να απορροφήσουν τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων που φτάνουν το 10%.

Πιο συγκεκριμένα, οι γενικότερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται πως έχουν πιέσει την παραγωγή σιταριού σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, όπως και στη χώρα μας, την Ελλάδα ,με αποτέλεσμα στο αλεύρι, να παρατηρείται αύξηση από 7 έως 10%, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω σε όλα τα αρτοσκευάσματα.

Κάπως έτσι, από τον Μάρτιο του 2022 η φρατζόλα των 350 γρ. κοστίζει από 90 λεπτά έως 1 ευρώ και του μισού κιλού από 1,10 ευρώ έως 1,30 ευρώ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας αποκλειστικά για λίγους το ψωμί – «Έκρηξη» στην τιμή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.