ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Η τουρκική λίρα εκτινάσσεται στα ύψη! – Τι συνέβη

Η τουρκική λίρα έφτασε στο συν 6,02%.
Τουρκία: Η τουρκική λίρα εκτινάσσεται στα ύψη! – Τι συνέβη

Τουρκία: Η τουρκική λίρα εκτινάσσεται στα ύψη μετά την κολοσσιαία αύξηση των βασικών επιτοκίων της κεντρικής της τράπεζας, τονίζουν οι Γάλλοι.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (24 Αυγούστου), «η τουρκική λίρα σημείωσε ραγδαία άνοδο έναντι του δολαρίου», σημειώνει η γαλλική latribune.fr.

«Η αύξηση αυτή ακολουθεί την (πολύ ισχυρότερη από την αναμενόμενη) αύξηση των βασικών επιτοκίων από την τουρκική κεντρική τράπεζα, ένα μέτρο που ελήφθη ως μέρος της νομισματικής πολιτικής σύσφιξης της χώρας για τον περιορισμό του πληθωρισμού», υπογραμμίζεται στο γαλλικό δημοσίευμα.

Τουρκία: Η τουρκική λίρα εκτινάσσεται στα ύψη

Την ίδια ώρα, το δολάριο επίσης ενισχύθηκε, λίγες ώρες πριν από τη διάσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών.

Να σημειωθεί πως η τουρκική εκτινάχθηκε στα… ύψη μετά την άνοδο των βασικών επιτοκίων της Τουρκίας, που έχουν πλέον φτάσει στο 25%.

Η τουρκική λίρα έφτασε στο συν 6,02%, στις 25,656 λίρες στο δολάριο, ενώ πλησίασε άνοδο ακόμα και κατά 7%.

Η λίρα έφτασε ακόμη και τα 25,287 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του έναντι του δολαρίου από τα τέλη Ιουνίου.

Πηγή geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η τουρκική λίρα εκτινάσσεται στα ύψη! – Τι συνέβη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.