ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking: Εβδομάδα όλα τα λεφτά για την Ελλάδα

Θυμηθείτε πώς έχει διαμορφωθεί το UEFA Ranking
UEFA Ranking: Εβδομάδα όλα τα λεφτά για την Ελλάδα

UEFA Ranking: Πολύ σημαντική εβδομάδα για την Ελλάδα, αφού ΑΕΚ, ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός και ΠΑΟΚ διεκδικούν πρόκριση στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έδωσαν ανάσες στη χώρα μας, αφότου ΑΕΚ και Παναθηναϊκός γνώρισαν ήττα σε Βέλγιο και Πορτογαλία αντίστοιχα.

Η επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Τσουκαρίτσκι και του ΠΑΟΚ επί της Χαρτς, διατήρησε τη διαφορά των ομάδων που βρίσκονται στις πιο πάνω θέσεις.

Η χώρα μας έχει πολλές ελπίδες να ανατρέψει την κατάσταση, να κερδίσει έδαφος και τον Δεκέμβριο να παλεύει για τη 15η θέση.

Οι ελληνικές ομάδες θα δώσουν 24 παιχνίδια μέχρι τότε, αρκεί ο ΠΑΟΚ να μην υποστεί κάζο από τη Χαρτς στην Τούμπα.

Από εκεί και πέρα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, αν καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση και περάσουν στα γκρουπ του Champions League, πέρα από τεράστια επιτυχία, θα συνιστά και φοβερό μπόνους πόντων.

Αντίθετα, αν αποκλειστούν, θα μείνουν χωρίς μπόνους, αλλά με την πιθανότητα να πάρουν πολλούς περισσότερους βαθμούς στο Europa League.

Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι για πάνω από 6-7 βαθμούς σε όμιλο Champions League λόγω των αντιπάλων που ως επί το πλείστον είναι μεγαθήρια.

Στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, όμως, οι αντίπαλοι προσφέρονται για βαθμούς, πρόκριση, ενώ υπάρχει και το μαξιλαράκι της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ του Conference.

Επομένως, ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά από τους εκπροσώπους μας.

UEFA Ranking: H πρώτη 20άδα

Ranking

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «UEFA Ranking: Εβδομάδα όλα τα λεφτά για την Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.