ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking: Στάσιμη η Ελλάδα μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Αντβέρπ

Δείτε πώς έχουν διαμορφωθεί οι πρώτες 20 θέσεις του UEFA Ranking
UEFA Ranking: Στάσιμη η Ελλάδα μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Αντβέρπ

UEFA Ranking: Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε παρά τη μεγάλη προσπάθεια να λυγίσει τη βελγική Αντβέρπ στην OPAP Arena, επομένως θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο UEFA Europa League.

Αν και πάλεψε πολύ το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, το όνειρο της επιστροφής στους ομίλους του UEFA Champions League δεν έγινε πραγματικότητα.

Δεν είναι ακόμα έτοιμες οι ελληνικές ομάδες να χαρακτηριστούν φαβορί απέναντι στις κορυφαίες του Βελγίου, της Πορτογαλίας κ.λπ.

Γι’ αυτό φυσικά η πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ αποτελεί το γεγονός της χρονιάς.

Με την ελπίδα να συνεχιστεί η, ομολογουμένως, καλή πορεία των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τρεις ελληνικές ομάδες, δηλαδή η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός (εκτός δραματικού απροόπτου), αναμένεται να λάβουν μέρος στο Europa League, όπου θα έχουν πιο ρεαλιστικές πιθανότητες για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Κοιτώντας ψυχρά μόνο το UEFA Ranking, ίσως να είναι και καλύτερο που θα παίξουν στο Europa League η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Μέσω αυτής της διοργάνωσης θα έχουν τη δυνατότητα στην πορεία να δώσουν περισσότερους βαθμούς.

Το κακό είναι ότι αμφότεροι άγγιξαν την ισοπαλία στους επαναληπτικούς, όμως, αμφότεροι δεν την πήραν στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να παραμείνει στάσιμη.

Αν ο Ολυμπιακός ζευγαρώσει τις νίκες του επί της Τσουκαρίτσκι, κάτι που είναι ρεαλιστικό σενάριο παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται επί σερβικού εδάφους, η χώρα θα ανακτήσει το χαμένο της θάρρος.

Και, βέβαια, αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί (με νίκη ή ισοπαλία) επί της Χαρτς στην Τούμπα, ολοκληρώνοντας τη δουλειά που άρχισε πριν από μία εβδομάδα στη Σκωτία.

Δείτε πώς έχουν διαμορφωθεί οι πρώτες 20 θέσεις του UEFA Ranking:

Ranking






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «UEFA Ranking: Στάσιμη η Ελλάδα μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Αντβέρπ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.