ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Σερβία του Μιλουτίνοφ έκανε «πάρτι» κόντρα στη Λιθουανία και έφυγε για ημιτελικό

Η Σερβία με εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στη Λιθουανία «πέταξε» για τα ημιτελικά του Mundobasket 2023.
Η Σερβία του Μιλουτίνοφ έκανε «πάρτι» κόντρα στη Λιθουανία και έφυγε για ημιτελικό

Η Σερβία αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή, έκανε… περίπατο κόντρα στη Λιθουανία, την οποία νίκησε με σκορ 68-87 στα προημιτελικά του Mundobasket 2023.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας 21 πόντους, ενώ ο παίκτης του Ολυμπιακού, Νικολά Μιλουτίνοφ, πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση με εννιά πόντους, πέντε ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν έχοντας εκπληκτικό ρυθμό από τα 6,75 μ., αφού ξεκίνησαν με 4 στα 4 τρίποντα, φτάνοντας το σκορ στο 14-10 μέσα σε μόλις πέντε τέσσερα λεπτά.

Οι Σέρβοι ακολουθούσαν με το δικό του ρυθμό και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση (20-20) και παρά τη μεγάλη ευστοχία των αντιπάλων η διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μόλις στο +1 (25-24).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Μιλουτίνοφ και οι συμπαίκτες του βρήκαν τον απαραίτητο ρυθμό, παίρνοντας πολλά πράγματα και από τον πάγκο τους. Συγκεκριμένα, έτρεξαν ένα σερί 8-1 και κράτησαν χωρίς καλάθι για 4,5 λεπτά τους αντιπάλους τους.

Ο καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού, κέρδισε πολλές μάχες απέναντι στο θηρίο που ονομάζεται Βαλαντσιούνας, μετρώντας μάλιστα έξι πόντους και τέσσερα ριμπάουντ.

Παράλληλα, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό πρώτο εικοσάλεπτο, κάτι που μαρτυρούν και τα νούμερα. 18 πόντοι με 6/7 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ μάζεψε και τρία ριμπάουντ.

Με το επιμέρους 13-25 υπέρ των Σέρβων, το σκορ ανατράπηκε και έφτασε στο 38-49 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα, οι παίκτες του Πέσιτς έβρισκαν λύσεις και από τα 6,75 μ., με τους Λιθουανούς να μη μπορούν να απαντήσουν και να ακολουθήσουν στο σκορ. Η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο, με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 55-73 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του ματς, είναι πως οι Λιθουανοί που είχαν τέσσερα στα τέσσερα τρίποντα στην έναρξη, έφτασαν να μετατρέψουν το ποσοστό ευστοχίας στο 35% δέκα λεπτά πριν το φινάλε (7/20 εύστοχα).

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε τυπική διαδικασία, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν ταχύτητα και με το επιμέρους 13-14, να διαμορφώνεται το τελικό 68-87.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπογκντάνοβιτς που πέτυχε 21 πόντους, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ οι Σέρβοι μετέτρεψαν σε «πάρτι» τον προημιτελικό και πλέον περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Καναδάς – Σλοβενία.

Τα Δεκάλεπτα: 25-24, 38-49, 55-73, 68-87.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Σερβία του Μιλουτίνοφ έκανε «πάρτι» κόντρα στη Λιθουανία και έφυγε για ημιτελικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.