ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο με νεαρούς παίκτες

Η ΑΕΚ έφερε ακόμα έναν παίκτη από την Αφρική, φτάνοντας τους 6 σε σύντομο χρονικό διάστημα
Η ΑΕΚ έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο με νεαρούς παίκτες

Έχει προκαλέσει εντύπωση και συζήτηση η στόχευση της ΑΕΚ να φέρνει νεαρούς παίκτες από την Αφρική, προκειμένου να πάρουν χρόνο αρχικά χρόνο συμμετοχής στην Β’ ομάδα. Όπως ο Ιλία Λεφράνκ.

Νεαροί βέβαια μόνο για τα δικά μας στάνταρ γιατί αν πεις σε έναν Βέλγο, Γάλλο ή Ολλανδό ή ακόμα και Άγγλο πως ο 19άρης, 20άρης και 21 ετών είναι νεαρός θα τον πιάσουν τα γέλια. Σε αυτές τις ηλικίες παίζουν βασικοί και έχουν και εμπειρίες εκεί.

Τέλος πάντων, η ΑΕΚ έχει φέρει ήδη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκτο παίκτη από την Αφρική, τον 19χρονο μεσοεπιθετικό και εξτρέμ Ιλία Λεφράνκ. Είναι μαροκινός με εμπειρία από το Βέλγιο.

Η ΑΕΚ έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο με νεαρούς παίκτες όπως ο Ιλία Λεφράνκ

Προηγήθηκαν ο χαφ Λαμαράνα 21 ετών από την Γκάνα, ο 19χρονος στόπερ Ρόκσον Γεμπόα (φωτογραφία), ο 19χρονος Αλγερινός τερματοφύλακας Τλεμκανί (για τον οποίο υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο), ο 19χρονος χαφ Χαμέντ Φοφανά από την Ακτή Ελεφαντοστού και φυσικά ο Ζίνι που είναι 21 ετών από την Αγκόλα. Ο Ζίνι που είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ του Αλμέιδα στην ΑΕΚ, ήδη παίζει στην πρώτη ομάδα, Λαμαράνα και Γεμπόα θα πάρουν ευκαιρίες επίσης φέτος.

Βεβαίως να διευκρινίσουμε ότι την Παρασκευή (8/9) έγινε γνωστό ότι ο Ρόκσον Γεμπόα, τραυματίστηκε κι έτσι θα μείνει εκτός για 2-3 μήνες. Ωστόσο το πλάνο και για εκείνον είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ώστε να δείξει τι αξίζει.

Το ζήτημα είναι πως η ΑΕΚ έχει επιλέξει να παίρνει παίκτες από την Αφρική με την ελπίδα να βγουν αλλά παίκτης από την Ακαδημία έχει να βγει χρόνια.

Παίκτης δηλαδή 100% προϊόν της ομάδας. Ο Γαλανόπουλος που πέτυχε3 φοβερό γκολ για το 2-1 της ΑΕΚ επί της Ντιναμό, ήταν ο τελευταίος πριν από 6-7 χρόνια, οπότε και είχε παίξει σε εκείνο το ευρωπαϊκό ματς με την Σεντ Ετιέν επί Κετσπάγια. Και με τον Μανωλά να τονίζει επισταμένα πως είναι παίκτης πρώτης ομάδας.

Διαβάστε τη στήλη Agent Greek στο e-Sportime εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ!

Κάντε εγγραφή  και διαβάστε καθημερινά δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της Sportime e-εφημερίδα ΕΔΩ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΑΕΚ έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο με νεαρούς παίκτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.