ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Πογέτ και η Εθνική στην Ολλανδία δεν έχασαν μόνο το ματς, αλλά και την πρόκριση

Με ποιον τρόπο η βαριά ήττα της Ελλάδας στην Ολλανδία καθιστά ανέφικτη την ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024
Ο Πογέτ και η Εθνική στην Ολλανδία δεν έχασαν μόνο το ματς, αλλά και την πρόκριση

Η Ολλανδία διέλυσε με 3-0 την «αγνώριστη» Ελλάδα, με την εικόνα της «γαλανόλευκης» να μην αρέσει σε αρκετούς φιλάθλους, όπως μαρτυρούν τα σχόλια στο Twitter.

Οι δύο νίκες στο ξεκίνημα κόντρα σε Γιβραλτάρ και Ιρλανδία, καθώς και η πολύ καλή εμφάνιση, παρά την ήττα στη Γαλλία, έδωσαν μια ευχάριστη πρώτη γεύση, η οποία ωστόσο έφυγε… για τα καλά με όσα έλαβαν χώρα στο Philips Stadion.

Μάλιστα, μπορεί ο Πογέτ να έμοιαζε untouchable στον πάγκο της Εθνικής, πλέον όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσεις, με το συμβόλαιό του να τελειώνει.

Ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο ήταν βγαλμένο από εποχές Ρανιέρι και Νησιά Φερόε, με αποτέλεσμα να… εξανεμιστούν οι ελπίδες για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Με τη νίκη αυτήν η Ολλανδία έπιασε την Ελλάδα στους 6 βαθμούς, αλλά είναι προφανές ότι οι «Οράνιε» έχουν υπό τον έλεγχό τους την δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την Γαλλία που την ίδια ώρα κέρδιζε με 2-0 την Ιρλανδία, επιτύγχανε την 5η νίκη σε ισάριθμα ματς και με 15 βαθμούς έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά εισιτήριο για παρουσία στην τελική φάση.

Να σημειωθεί πως οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ομάδων το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ τους ματς (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση).

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το να νικήσουμε στην OPAP Arena τους Ολλανδούς με μεγαλύτερο σκορ από το 3-0, είναι στη σφαίρα της… επιστημονικής φαντασίας.

Μάλιστα, η όλη υπόθεση μπορεί να γίνει ακόμα δυσκολότερη αν η ομάδα του Κούμαν περάσει νικηφόρα από την Ιρλανδία την Κυριακή (10/9), καθώς τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κληθεί να κάνει το ίδιο τον Οκτώβριο, λίγες ημέρες πριν το ματς με την Ολλανδία.

Πάμε λοιπόν να δούμε άλλα σενάρια, πιο εφικτά. Η Εθνική μας ομάδα τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο με Κόσοβο, Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία στο Nations League, έχει μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης μέσω του Final 4 της League C.

Οι αντίπαλοί της θα προκύψουν ανάλογα με την εξέλιξη των προκριματικών του Euro 2024, ωστόσο το δεδομένο είναι πως θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Πογέτ και η Εθνική στην Ολλανδία δεν έχασαν μόνο το ματς, αλλά και την πρόκριση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.