ENGINE POWER

WRC Ράλι Ακρόπολις: Οι Γάλλοι καταραμένοι από τους Θεούς

WRC Ράλι Ακρόπολις : Ο ΕΒΑΝΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΣΟΡΝΤΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ο Kalle Rovanpera απολαμβάνει διαφορά ασφαλείας και οδεύει για τη νίκη.
WRC Ράλι Ακρόπολις: Οι Γάλλοι καταραμένοι από τους Θεούς

WRC Ράλι Ακρόπολις : Έλφιν Έβανς πέρασε στη δεύτερη θέση στο Ράλι Ακρόπολις Ελλάδας, αφού κέρδισε το εναρκτήριο στάδιο της Κυριακής το πρωί.

Ο οδηγός της Toyota ξεκίνησε την τελευταία μέρα πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον Dani Sordo της Hyundai και ήταν ταχύτερος μέσω του Ταρζάν με εννέα δευτερόλεπτα έναντι του Sordo για να κάνει Toyota 1-2.

Ο συνταξιούχος του Σαββάτου Thierry Neuville επέστρεψε στη δράση και ήταν τρίτος ταχύτερος στο Hyundai i20 N Rally1, με τον Ott Tänak της M-Sport να απέχει 16,2 δευτερόλεπτα από τον ρυθμό στην τέταρτη θέση.

Ο ηγέτης του ράλι, Kalle Rovanperä, ήταν μόλις όγδοος ταχύτερος και 31,2 δευτ. πιο αργός από τον συμπαίκτη του Έβανς, αλλά το έκανε χαλαρά και εξακολουθεί να έχει διαφορά 1 m38,2 δευτ.

Η μάχη για την έβδομη θέση γενικής και το προβάδισμα του WRC2 άλλαξαν χέρια πριν καν ξεκινήσει το SS13, καθώς οι αναθεωρημένοι πλασματικοί χρόνοι για τους Andreas Mikkelsen και Adrien Fourmaux ανακάτεψαν τη σειρά.

Ο Γκρίνσμιθ μεταφέρθηκε μπροστά από τον Μίκελσεν, αλλά στον Ταρζάν δυσκολεύτηκε με τον «κινητήριο άξονα και το μπροστινό του διαφορικό έτοιμο να πάει» και έπεσε 10,9 δευτερόλεπτα στον Μίκελσεν και έξι δευτερόλεπτα στον Φουρμό.

Με δύο στάδια για το τέλος, προηγείται του Mikkelsen με 1,1 δευτερόλεπτα, με τον Yohan Rossel 1m10,4s να είναι τρίτος.

Rally-Acropolis-WRC-2023-ralli-of-gods

Αν το πρώτο στάδιο ήταν ευνοϊκό για τα γαλλικά πληρώματα, είχαν ένα πολύ περίπλοκο Σάββατο. Πηγαίνοντας στην τελευταία ημέρα των αγώνων, κανένας από αυτούς δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να κερδίσει την κατηγορία του.

Αποτελούμενο από 6 ειδικές και 141,52 χλμ., το 2ο στάδιο υποσχέθηκε να είναι τρομερό μετά τον κατακλυσμό στην αρχή της εβδομάδας. Όλοι οι οδηγοί προέβλεψαν ότι θα ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα και αυτό ακριβώς συνέβη.

Ο πρώτος που επιβραδύνθηκε ήταν ο Λοράν Πελιέ. Ηγέτης του JWRC, είχε πετύχει μια ιδανική Παρασκευή και το βαρόμετρο των πιθανοτήτων του τίτλου ήταν σε καλή κατάσταση. Ένα πρόβλημα μετάδοσης από τον πρώτο γύρο της ημέρας τον έκανε να πέσει στη 2η θέση . Τελικά δεν προχώρησε και βρέθηκε τελευταίος από τους Juniors. Αν ο Λοράν αποφασίσει να φύγει την Κυριακή, θα χρειαστεί μια τεράστια ανατροπή για να στεφθεί.

Ο Yohan Rossel ήταν επίσης ο κορυφαίος στην κατηγορία του στο τέλος της σκηνής που ξεκίνησε στην παραλία της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης. Ο οδηγός του PH-Sport κατέκτησε τέλεια την αρχή της ημέρας, κυρίως έχοντας πολλή σαρωτική δουλειά να κάνει. Στο διάλειμμα ήταν ακόμα στην κορυφή, ενώ πίσω του οι τάξεις του WRC2 αραίωσαν ακόμη περισσότερο. Η τάση αντιστράφηκε το απόγευμα. Δύο τρυπήματα έκαναν το Citroën C3 να πέσει στην 3η θέση . «  Ήταν μια πραγματική λοταρία », εξήγησε. Έπρεπε να καβαλήσουμε σε ένα χωράφι με πέτρες και σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να έχεις λίγη επιτυχία. Δεν ήταν αυτή η περίπτωσή μας.  » Ο Rossel είναι ακόμα 3ος, κάτι που θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα.

Στην κορυφή της κατάταξης, ο Sébastien Ogier δεν ήταν επίσης βερνικωμένος. Ο ηγέτης του αγώνα και χαίρεται που έπρεπε να οδηγήσει μια μονομαχία με τον συμπαίκτη του Kalle Rovanperä, ο Haut-Alpin σταμάτησε στον τελευταίο χρόνο της ημέρας από δύο τρυπήματα και ένα σπασμένο άξονα. Η επισκευή που έγινε με τον Vincent Landais, τον συνοδηγό του, αφού δεν κράτησε μέχρι το τέλος του συνδέσμου που τους οδηγούσε στο service park, το δίδυμο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Ogier θα ξεκινήσει ξανά σήμερα το πρωί, αλλά κυρίως για να προσπαθήσει να κερδίσει πόντους Κατασκευαστών στο Power Stage.

WRC Ράλι Ακρόπολις 

Ημερομηνία: 10/9/2023
Ημέρα: 4
Flash N°: 18
Σέρβις: D (Λαμία)


 

Rally-Acropolis-WRC-2023-ralli-of-gods

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Καταφέραμε να περάσουμε τις ειδικές με ασφάλεια και απομένει ακόμα μία για τον τερματισμό»

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN
«Η μάχη συνεχίζεται και θα είναι αμφίρροπη. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να πάω τέρμα γκάζι».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Πηγαίνουμε απλά για τον τερματισμό. Κάναμε μια καλή δοκιμή για την power stage».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
«Όλα καλά, δεν αγχωνόμαστε».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS
«Δεν υπάρχει μάχη για την πρώτη θέση. Η power stage είναι η μοναδική ειδική που θα έχει κάποιο ενδιαφέρον σήμερα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Δεν έχουμε προβλήματα. Η ταχύτητά μας δεν ήταν ιδανική, αλλά δεν πειράζει. Φυλάξαμε τα ελαστικά για την power stage. Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να κερδίσουμε πολλούς βαθμούς».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON
«Οι ειδικές γλιστρούσαν αρκετά και είχαν πολλούς θεατές. Όλα καλά».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA
«Ήταν σχετικά καλά. Στην πρώτη ειδική χάσαμε χρόνο. Ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε τη διαφορά από τον Elfyn, αλλά στη δεύτερη ειδική καταφέραμε να βρισκόμαστε κοντά και θα γίνει μάχη στην power stage».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE
«Στον Ταρζάν κάναμε λάθος επιλογή ελαστικών. Στη Γραμμένη με μαλακά ελαστικά πιέσαμε. Είχε πολλούς θεατές και το διασκέδασα».

WRC Ράλι Ακρόπολις 

Ημερομηνία: 10/9/2023
Μέρα: 4
Flash N°: 17
Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 14 – Γραμμένη 1
Μήκος: 19,77 χλμ.
Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια, 23C
Συνθήκες οδοστρώματος: Στεγνό χώμα


Rally-Acropolis-WRC-2023-ralli-of-gods

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Δεν είναι εύκολο, πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά σήμερα και να μαζέψουμε βαθμούς. Δεν ένιωσα καλά, αλλά με καλύτερα ελαστικά θα προσπαθήσουμε για μια καλή power stage».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN
«To ερώτημα είναι πόσο γρήγορος θα είναι ο Dani».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Είναι δύσκολο. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μια θέση στο βάθρο ή και τη νίκη. Είναι απογοητευτικό. Δεν είχαμε τύχη. Κάναμε μια καλή αναγνώριση για την power stage. Θα το χαρούμε και θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε την power stage».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
«Είναι δύσκολα, ειδικά με τις σημειώσεις που έχουμε. Απέχει από το ιδανικό ο χρόνος μας».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS
«Πολλά συνέβησαν. Είχα τρία κλαταρίσματα σε μια ειδική χτες. Ήταν κακοτυχία. Αξίζαμε κάτι καλύτερο. Έτσι είναι, όμως, τα ράλλυ. Ελπίζω η ομάδα να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα με τον Kalle και τον Elfyn».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Τα σκληρά ελαστικά που φοράμε δεν είναι η ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη ειδική».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON
«Δύσκολη ειδική, δεν πίεσα. Χάσαμε μια διασταύρωση στην αρχή. Θα είναι δύσκολη power stage».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA
«Πρέπει να προσπαθήσω, αλλά θέλω να αποφύγω τα λάθη. Το βάθρο είναι καλό, η δεύτερη θέση καλύτερη. Δεν είναι από τις ειδικές που μου αρέσουν και οι σημειώσεις μας δεν είναι καλές».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE
«Προσπάθησα να προσφέρω θέαμα για τους θεατές. Είναι τεχνική, αλλά διασκεδαστική. Είναι μια καλή μέρα σήμερα».

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Dani Sordo σημείωσε τον πρώτο ταχύτερο χρόνο του στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και μείωσε τη διαφορά από τον Elfyn Evans στα 2,7δλ. Με μία ειδική να απομένει ο Kalle Rovanpera απολαμβάνει διαφορά ασφαλείας και οδεύει για τη νίκη.

WRC Ράλι Ακρόπολις

Ημερομηνία: 10/9/2023
Μέρα: 4
Flash N°: 16
Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 13 – Ταρζάν
Μήκος: 23,37 χλμ.
Καιρικές συνθήκες: Hλιοφάνεια, 14C
Συνθήκες οδοστρώματος: Νωπό χώμα


Rally-Acropolis-WRC-2023-ralli-of-gods

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Νιώθεις ότι είναι πολύ μεγάλη ειδική όταν δεν πας γρήγορα. Αλλά είμαστε εδώ και αυτό έχει σημασία».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN
«Ήταν εντάξει, Ίσως ήμουν πολύ προσεκτικός σε κάποια σημεία στην αρχή. Θα δούμε τι θα γίνει, ποτέ δεν ξέρεις».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Είναι δύσκολη και απαιτητική ειδική. Δεν δούλεψα πολύ με τα βίντεο».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
«Δεδομένου τι συνέβη την Παρασκευή, είναι σίγουρα καλύτερα από το τίποτα. Η ειδική ήταν εντάξει, δεν είχαμε προβλήματα».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS
«Λίγο σκληρή ειδική. Δεν οδηγώ τόσο γρήγορα. Και το αυτοκίνητο δεν είναι στο 100%».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Ήταν πολύ ωραία, το διασκέδασα».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON
«Ήταν εντάξει, οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Υπάρχουν ακόμη λούκια από τις αναγνωρίσεις».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA
«Είχαμε τρία μαλακά ελαστικά, αλλά η ειδική ήταν πολύ νωπή σε κάποια σημεία. Χάσαμε χρόνο, αλλά τουλάχιστον προσπαθήσαμε».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE
«Δύσκολη ειδική. Κάναμε λάθος με την επιλογή σκληρών ελαστικών εμπρός. Είχαμε πολλή υποστροφή. Δεν οδήγησα καλά. Πρέπει να βελτιωθώ».

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Elfyn Evans σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική της τελευταίας ημέρας του αγώνα και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 4.9 δλ. μπροστά από τον Dani Sordo. Ο Kalle Rovanpera παραμένει επικεφαλής του αγώνα με ασφαλή διαφορά 1:38.2 min.

Rally-Acropolis-WRC-2023-ralli-of-gods

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «WRC Ράλι Ακρόπολις: Οι Γάλλοι καταραμένοι από τους Θεούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!