ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξωφρενικός Α.Γεωργιάδης: «Φταίει η γεωμορφολογία που πλημμύρισε η Θεσσαλία – Το λέει και το όνομά της ότι μαζεύει νερά»

Και «γεωλόγος» έγινε ο Άδωνις, για να δικαιολογήσει την καταστροφή στη Θεσσαλία - «Ήταν πάνω από τις δυνάμεις της ελληνικής δημοκρατίας», είπε
Εξωφρενικός Α.Γεωργιάδης: «Φταίει η γεωμορφολογία που πλημμύρισε η Θεσσαλία – Το λέει και το όνομά της ότι μαζεύει νερά»

Ενώ οι κάτοικοι της Θεσσαλίας προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους για να διαχειριστούν τη συμφορά που τους βρήκε, η κυβέρνηση για να υποβιβάσει το μέγεθος της αποτυχίας της, επικαλείται το πιο ντροπιαστικό και γελοίο αφήγημα που έχει επιστρατευτεί ποτέ.

Ποιο είναι αυτό; Ότι για την ασύλληπτη καταστροφή που χτύπησε τη Θεσσαλία, δεν φταίει το ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει ήταν ανεπαρκέστατα, ούτε το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε κανένα σχεδιασμό στη διαχείριση της κατάστασης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καταστροφή.

Άλλα τι φταίει λοιπόν, σύμφωνα με την κυβέρνηση; Φταίνε οι κάτοικοι των περιοχών της Θεσσαλίας επειδή πήγαν και έχτισαν σπίτια εκεί που πριν από χιλιάδες χρόνια υπήρχε θάλασσα! Αυτό προκύπτει από τις απίστευτες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, που το μόνο που δεν είπε είναι ότι ο κάθε Θεσσαλός θα έπρεπε να κάνει έρευνα παλαιογεωγραφίας πριν αποφασίσει να ζήσει στην περιοχή!

Στα όσα ανεκδιήγητα είπε ο κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε επί της ουσίας ότι ήταν… λογικό και επόμενο να πλημμυρίσει η Θεσσαλία γιατί αυτό προκύπτει από την ετυμολογία του… ονόματός της!

«Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή που μαζεύει νερά. Η Θεσσαλία, το λέω με την αγάπη μου για τη γλώσσα, σημαίνει θέσις ἁλός, είναι η περιοχή που είχε θάλασσα και όταν η θάλασσα ξεκίνησε να φεύγει ονομάστηκε Φθία γιατί άρχισε να φθίνει η θάλασσα στην περιοχή. Η φυσική δομή της περιοχής είναι να μαζεύει νερά, αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της ελληνικής Δημοκρατίας, είναι η γεωμορφολογία της Γαίας, έτσι έχει φτιάξει τη Θεσσαλία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η συγκεκριμένη περιοχή μαζεύει νερά, γι’ αυτό και είναι εύπορη».

Κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον κ. Γεωργιάδη ότι το 1/4 της Ολλανδίας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, κι όμως η χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει καταστροφικές πλημμύρες. Πολύ απλά διότι υπάρχουν επαρκείς υποδομές, υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός και πάνω απ’ όλα υπάρχει σοβαρό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές, έως τώρα στην κορυφή της γραφικότητας και της αναισθησίας ήταν εκείνη η ιστορική δήλωση του 2022, όταν είχε πει ότι οι πυρκαγιές είναι απολύτως φυσιολογικές γιατί «τα δάση καίγονται από την ίδρυσή τους».

Τώρα όμως έχουμε νέο «entry» στη λίστα με τις μπαρουφολογίες του Άδωνι. Ότι για την καταστροφή της Θεσσαλίας φταίει η γεωμορφολογία της Γαίας, και μάλλον κακώς οι κάτοικοι δεν πρόσεξαν από που προέρχεται το όνομά του νομού στον οποίο κατοικούν. Υπό άλλες συνθήκες, οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν κομμάτι από νούμερο επιθεώρησης, όμως η αγωνία και η δυστυχία που απλώνεται στον Θεσσαλικό κάμπο δεν αφήνει χώρο για χιούμορ.

Αφού λοιπόν – σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη – η Θεσσαλία ήταν κάποτε θάλασσα, η ελληνική δημοκρατία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και οι θεσσαλοί θα πνίγονταν ούτως ή άλλως!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε επίσης ότι «πιστεύω τους ειδικούς που λένε ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν μπορούσε να σταματήσει τέτοια πλημμύρα. Η δικαιοσύνη καλώς ξεκινάει έρευνες διότι έχουμε νεκρούς και καταστροφές».

Πάλι καλά που ο κ. Γεωργιάδης αναγνωρίζει και λόγο για να παρέμβει η δικαιοσύνη. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν παραδέχεται τίποτα από το φιάσκο της και δεν φταίει σε τίποτα, ως συνήθως. Μήπως θα πρέπει να ψαχτούν και όλοι οι πολίτες της Ελλάδας αν στο Πλειστόκαινο πριν από 12.000 χρόνια η περιοχή τους ήταν θάλασσα, για να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους σιγά – σιγά, γιατί δεν θα υπάρξει κράτος για να τους σώσει;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξωφρενικός Α.Γεωργιάδης: «Φταίει η γεωμορφολογία που πλημμύρισε η Θεσσαλία – Το λέει και το όνομά της ότι μαζεύει νερά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.