ENGINE POWER

Η FIA στέλνει γραπτή προειδοποίηση στον Marko μετά από σχόλια για τον Sergio Perez

Η FIA αποφάσισε να αντιδράσει στα μεροληπτικά σχόλια του Helmut Marko σχετικά με τον Sergio Perez και τους Νοτιοαμερικανούς προειδοποιώντας επίσημα τον Αυστριακό ηγέτη της Red Bull.
Η FIA στέλνει γραπτή προειδοποίηση στον Marko μετά από σχόλια για τον Sergio Perez

Εδώ είναι ένα νέο επεισόδιο στο έπος Marko – Sergio Perez στη F1 . Στο περιθώριο του Grand Prix της Σιγκαπούρης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή, η FIA έστειλε στον επικεφαλής της Red Bull μια επίσημη προειδοποίηση μετά τα προσβλητικά σχόλιά του για τον Sergio Pérez και τους Νοτιοαμερικανούς.

Sergio Perez: Μετά το Ιταλικό Γκραν Πρι, ο σύμβουλος της αυστριακής ομάδας δήλωσε : «Γνωρίζουμε ότι [Ο Σέρχιο Πέρεθ] έχει προβλήματα στις κατατακτήριες, ότι έχει διακυμάνσεις στη φόρμα του, ότι είναι Νοτιοαμερικανός (sic ) και απλώς δεν είναι τόσο απόλυτα συγκεντρωμένος στο κεφάλι του. ως Max ( Verstappen ) ή Sebastian ( Vettel ). » Δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο στη Red Bull και στον κόσμο της F1.

Αν ο Χέλμουτ Μάρκο είχε ζητήσει συγγνώμη στη συνέχεια , η ζημιά είχε ήδη γίνει. Παρά την άμυνα του Christian Horner , η FIA δεν άφησε αυτή τη διαμάχη να περάσει αδιαμφισβήτητη. Το διοικητικό όργανο της Formula 1 έστειλε γραπτή προειδοποίηση στον αθλητικό σύμβουλο της αυστριακής ομάδας. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Χέλμουτ Μάρκο έλαβε επίσημη προειδοποίηση και υπενθύμισε τις ευθύνες του ως δημόσιο πρόσωπο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIA», δήλωσε εκπρόσωπος της FIA στη Σιγκαπούρη .

helmut-perez-fia-kontra-f1-formula-one

MARKO Helmut (aut), Drivers’ Manager of Red Bull Racing, portrait during the 2023 Formula 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix, 15th round of the 2023 Formula One World Championship from September 15 to 17, 2023 on the Marina Bay Street Circuit, in Singapore – Photo DPPI

F1 Sergio Perez: Η Mercedes προσβάλλεται, ο Pérez δέχεται τη συγγνώμη

Αρκετές προσωπικότητες της Formula 1 επέκριναν έντονα τα σχόλια του Χέλμουτ Μάρκο, ιδιαίτερα από τη Mercedes . «Αστειευόμαστε ότι το Μεξικό βρίσκεται στη Νότια Αμερική, αλλά δεν είναι καθόλου αστείο θέμα », είπε ο Toto Wolff , το αφεντικό της γερμανικής ομάδας. Δεν είναι μόνο αυτό που ειπώθηκε, αλλά η νοοτροπία που επιτρέπει να εφευρίσκονται τέτοια πράγματα, και αυτό δεν έχει θέση στη F1. Αυτό δεν είναι κάτι που έπρεπε να ειπωθεί στο παρελθόν και σίγουρα όχι τώρα. »

Ο Lewis Hamilton , από την πλευρά του, δήλωσε απλώς ότι τα σχόλια του Marko «δεν ήταν κάτι για το οποίο πρέπει απλώς να ζητήσεις συγγνώμη για να είναι όλα καλά. “. «Το γεγονός ότι οι ηγέτες και οι άνθρωποι στη θέση του κάνουν τέτοια σχόλια δεν είναι καλό για το μέλλον μας», πρόσθεσε επίσης ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

F1 Sergio Perez: O Helmut Marko απολογήθηκε στον Perez για τα σχόλιά του

O Sergio Perez αποκάλυψε ότι ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, του ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια που έκανε για εκείνον και προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σχόλια προκάλεσαν σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στη γενέτειρα του Perez, το Μεξικό, η οποία δεν βρίσκεται, φυσικά στη Νότια Αμερική. Σε δημόσια ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του ServusTV (αυστριακού τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στη Red Bull) πριν από λίγες ημέρες, ο Helmut Marko απολογήθηκε για τα σχόλια, αναφέροντας: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το προσβλητικό μου σχόλιο».

«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι δεν πιστεύω ότι μπορούμε να γενικεύουμε για ανθρώπους από οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε φυλή, οποιαδήποτε εθνικότητα. Προσπαθούσα να επισημάνω ότι η φόρμα του Checo έχει διακυμάνσεις φέτος, αλλά ήταν λάθος να το αποδώσω αυτό στην πολιτιστική του κληρονομιά».

helmut-perez-fia-kontra-f1-formula-one

Στις συνεντεύξεις της Πέμπτης πριν από το GP Σιγκαπούρης, ο Sergio Perez δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Marko, κατά την οποία ο Αυστριακός απολογήθηκε σε προσωπικό επίπεδο: «Είχα μια ιδιωτική συζήτηση μαζί του. Ζήτησε συγγνώμη. Και αυτό για μένα ήταν το κυριότερο, και ναι, βασικά προχωράμε παρακάτω. Έχω μια προσωπική σχέση μαζί του. Νομίζω ότι πάντα μπορείς να έχεις αυτά τα συναισθήματα όταν βλέπεις τέτοια πράγματα. Το να γνωρίζεις το άτομο βοηθάει πολύ, γιατί ξέρω ότι δεν το εννοεί έτσι».

Ο Perez σε ερώτηση αν προσβλήθηκε από το σχόλιο του Marko, απάντησε: «Καθόλου, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Γνωρίζοντας τον Helmut, όπως είπα, έχω προσωπική σχέση μαζί του. Ξέρω ότι δεν το εννοεί έτσι. Και δεν προσβλήθηκα καθόλου, προσωπικά. Ας πούμε, αν αυτά τα σχόλια ήταν από διαφορετική οπτική γωνία ή κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να τα πάρω διαφορετικά. Αλλά για μένα, έτσι είναι τα πράγματα και δεν το πήρα προσωπικά».

Από την πλευρά του, ο Σέρχιο Πέρεθ ανακοίνωσε δημόσια ότι αποδέχτηκε τη συγγνώμη του προπονητή του, προτιμώντας να συγκεντρωθεί στο υπόλοιπο της σεζόν με τη Red Bull.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η FIA στέλνει γραπτή προειδοποίηση στον Marko μετά από σχόλια για τον Sergio Perez», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!