ΑΕΚ

Ο Πόνσε πρέπει να δείξει πως η ΑΕΚ μπορεί και χωρίς Λιβάι Γκαρσία

Ο Πόνσε θέλει να αποδείξει πως κάνει τη διαφορά και η ΑΕΚ ζει και χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία.
Ο Πόνσε πρέπει να δείξει πως η ΑΕΚ μπορεί και χωρίς Λιβάι Γκαρσία

Ένας από τους παίκτες που θα κρίνουν πολλά στο μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακός απόψε (21:30) θα είναι σίγουρα ο Εζεκιέλ Πόνσε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Αργεντινός στο προηγούμενο πέρασμα του από την Ένωση, ήταν αυτός ο «patron»! Το απόλυτο Νο1, μετρώντας 21 γκολ σε 45 αγώνες.

Εξ ου και η διαχρονική καψούρα του αφεντικού για χάρη του. Μόνο που τότε η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με την πρωταθλήτρια της Stoiximan Super League του σήμερα. Μήτε ο ίδιος είχε τον εφάμιλλο ανταγωνισμό.

Καλώς ή κακώς το 4-4-1-1 της τωρινής ομάδας του Ματίας Αλμέιδα πέρυσι «χτίστηκε» πάνω στον Λιβάι Γκαρσία. Τον παίκτη που μέχρι νεοτέρας, ο Εζεκιέλ Πόνσε καλείται να διαδεχθεί, αφού θα λείπει και κόντρα στον Ολυμπιακό, μέχρι κάποια στιγμή να συνυπάρξουν.

Και μέχρι στιγμής τόσο στα δύο ματς με την Αντβέρπ, όσο και στον αγώνα με τον Βόλο ΜΗΔΕΝ εις το πηλίκο (πάνω από 200’, καμία πρακτική τελική on target).

Απολογισμός/αίσθηση που δεν περνάει απαρατήρητη από το DNA του 26χρονου που καλείται να ανταπεξέλθει στο βάρος του ρόλου στη νέα συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα ποτέ δεν τον πίεσε. Το club και η εξέδρα στηρίζουν αναφανδόν το πρόσωπό του. Οπότε το θέμα έχει να κάνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τον ίδιο και τον εαυτό του. Τα ποδοσφαιρικά υπαρξιακά του.

Το διάστημα της διακοπής λόγω των Εθνικών του έδωσε το δικαίωμα να γίνει ακόμη περισσότερο «ένα» με την ομάδα. Τα αγωνιστικά «θέλω» του προπονητή του και σήμερα παίρνει φανέλα βασικού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο Εζεκιέλ Πόνσε δεν έχει να αντιμετωπίσει το «φάντασμα» του Λιβάι Γκαρσία, ούτε (απαραίτητα) τον Ολυμπιακό, όσο τον ίδιο τον Εζεκιέλ εν όψει του… αύριο. Ιδού, η Ρόδος…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Πόνσε πρέπει να δείξει πως η ΑΕΚ μπορεί και χωρίς Λιβάι Γκαρσία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).