ΜΠΑΣΚΕΤ

Σλούκας και Παναθηναϊκός πρέπει να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο με Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, δείχνοντας οτι ο Εργκίν Αταμάν έχει πολλή δουλειά μπροστά του.
Σλούκας και Παναθηναϊκός πρέπει να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο με Μακάμπι

Κακή εμφάνιση και ήττα με 79-66 γνώρισε το Σάββατο (16/9) ο Παναθηναϊκός από τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, στο πλαίσιο του «Nick Galis International Tournament». Είναι εμφανές ότι Κώστας Σλούκας χρειάζεται πίστωση χρόνου.

Και όχι μόνο ο Σλούκας, αλλά ολόκληρος ο Παναθηναϊκός. Νέος προπονητής, νέο ρόστερ στη συντριπτική του πλειοψηφία και γενικότερα ένας νέος ηγέτης για μια νέα ομάδα, όπως αναμένεται να εξελιχθεί ο 33χρονος γκαρντ.

Κόντρα στη Φενέρ δεν δούλεψε σχεδόν τίποτα καλά. 2/21 τρίποντα (1/13 στο πρώτο ημίχρονο), αμυντικά προβλήματα και ελάχιστες καλές συνεργασίες επιθετικά, Όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι μόλις 66 πόντοι που έβαλαν οι πράσινοι.

Αν κρατάει κανείς κάτι είναι αναμφίβολα η παρουσία κοντά στο καλάθι, όπου ο Χουάντσο  Ερνανγκόμεθ είχε 19 πόντους στο ντεμπούτο του, ενώ ο Λεσόρ πρόσθεσε ακόμη 17. Επιπλέον θετικός ήταν και ο Μάριους Γκριγκόνις με 12 πόντους, τον οποίο ο Αταμάν βασίζει αρκετά και σκοπεύει να «αναστήσει» μετά την περσινή «κρύα» πρώτη σεζόν του.

Το μεγαλύτερο στοίχημα όμως είναι ο Κώστας Σλούκας. Κακά τα ψέματα. Όλο το «πρότζεκτ» και από θέμα εντυπώσεων στηρίζεται πάνω του. Θα είναι όμως πέρα για πέρα άδικο αν κανείς περιμένει από τα πρώτα κιόλας ματς ο ταλαντούχος γκαρντ να είναι το «κομπιούτερ» που ήταν στον Ολυμπιακό.

Εκεί έπαιζε χρόνια με τους ίδιους συμπαίκτες, τον ίδιο προπονητή και είτε ξεκινούσε 5άδα, είτε ερχόταν από τον πάγκο αναλάμβανε έναν ρόλο που είχε μάθει από έξω και ανακατωτά. Στους ερυθρόλευκους ο καθένας γνώριζε τον ρόλο του. Κοντοί, ψηλοί. Ο Σλούκας δούλευε για εκείνους, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για εκείνον.

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελούσε σημείο αναφορά στην επίθεση τα τελευταία χρόνια, τραβώντας πάνω του δύο και τρεις αντιπάλους, ανοίγοντας έτσι δρόμο για τον Σλούκα. Και οι γκαρντ όμως των Πειραιωτών, που είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά, έπαιζαν τον ρόλο τους ώστε ο Σλούκας να είναι αυτός που είναι.

Ο ΜακΚίσικ με την ενέργεια και τις διεισδύσεις του και ο Γουόκαπ με το μυαλωμένο παιχνίδι του, την οργανωτική του ικανότητα και το ικανό σουτ θέσης που διέθετε.

Στον Παναθηναϊκό ο Σλούκας ολα τα παραπάνω δεν τα έχει. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Ο Εργκίν Αταμάν καλείται να του δημιουργήσει το «περιβάλλον» που χρειάζεται ώστε ο 33χρονος γκαρντ να εξελιχθεί από «κόκκινο κομπιούτερ» σε «πράσινο κομπιούτερ».

Ακόμη και το ότι βρίσκεται στον «αιώνιο» αντίπαλο και όχι σε κάποια άλλη οποιαδήποτε ομάδα της Euroleague σημαίνει πολλά για εκείνον. Έξτρα πίεση, αλλά και αναμφίβολα εξτρά κίνητρο. Έξτρα κίνητρο για να τα καταφέρει ΚΑΙ στον Παναθηναϊκό μετά τον Ολυμπιακό. Οπως δηλαδή ο Βασίλης Σπανούλης.

Πίστωση χρόνου λοιπόν, αρκεί από παιχνίδι σε παιχνίδι να υπάρχει βελτίωση, έστω και μικρή. Βήμα βήμα. Αρχής γενομένης από το σημερινό (17:00) δεύτερο παιχνίδι στη Ρόδο όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αυτή τη φορά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σλούκας και Παναθηναϊκός πρέπει να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο με Μακάμπι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.