ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απέχει ακόμα πολύ από την περσινή ομάδα! Ήταν καλύτερη μόνο στο πρώτο 25λεπτο, κέρδος ο Ζίνι

Η ΑΕΚ δεν κέρδισε ούτε το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι και η εικόνα της είναι ακόμα μακριά από την περσινή ομάδα που πήρε το νταμπλ
Η ΑΕΚ απέχει ακόμα πολύ από την περσινή ομάδα! Ήταν καλύτερη μόνο στο πρώτο 25λεπτο, κέρδος ο Ζίνι

Η ΑΕΚ έχει 0 στα 2 στην έδρα της στην αρχή της Stoiximan Super League. Αυτό από μόνο του δεν είναι καλό. Ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, βέβαια δεν προϋποθέτει και νίκη. Αυτό έλειπε. Σε τέτοιου βαθμού δυσκολίας παιχνίδι. Η ΑΕΚ πάντως δεν κέρδισε και αυτό μένει στην ουγιά.

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Οι χαμένοι βαθμοί με τον Πανσερραϊκό προϋποθέτουν μια νίκη σε ένα μεγάλο ματς.

Δεν ήρθε με τον Ολυμπιακό, αν δεν έρθει και με τον Παναθηναϊκό, από πολύ νωρίς θα είναι στο -4 (σε περίπτωση ισοπαλίας και έχοντας στην εξίσωση ότι θα κερδίσει τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι που δεν έχει δώσει). Όχι και ότι καλύτερο, με το φετινό βάρος να έχει συν και ευρωπαϊκά δύσκολα ματς. Η βαθμολογία ήδη δείχνει την ΑΕΚ χαμηλά.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα που βγαίνει για την ΑΕΚ από το 1-1 με τον Ολυμπιακό είναι πως δεν κυριάρχησε. Ήταν εμφανώς καλύτερη στο πρώτο 25λεπτο, οπότε και βρήκε το γκολ. Αλλά μέχρι εκεί. Προσπάθησε περισσότερο από τον αντίπαλό της στο τελευταίο διάστημα του αγώνα, αλλά χωρίς τεράστια φάση και έχοντας την κατοχή.

Στη συνέχεια (μετά το 1-1) το ντέρμπι πήγε καθαρά στην τακτική, που ο Μαρτίνεθ έδειξε να είναι σε καλό επίπεδο και διαβασμένος για τέτοιο παιχνίδι.

Ο Αλμέιδα τα ξέρει πλέον τα Ελληνικά ντέρμπι. Έβγαλε λόγω ενοχλήσεων τον Βίντα και λόγω rotation τον Γιόνσον και στη συνέχεια προσπάθησε με ένα πειραματικό 4-3-3 να πιέσει τον Ολυμπιακό.

Με Γαλανόπουλο στο 6 και Πινέδα, Τσούμπερ να παίζουν ακόμα και εσωτερικοί όταν μπήκε ο Ζίνι.

Το πρόβλημα ήταν πως αρκετοί από τους άσους στο μανίκι του Αλμέιδα δεν τράβηξαν. Ο Τσούμπερ κάπου χάθηκε αριστερά και φάνηκε να νιώθει πιο άνετα στον άξονα. Ο Ελίασον και ο Άμραμπατ στο όχι μεγάλο διάστημα που έπαιξε δεν έκαναν τη διαφορά.

ΑΕΚ: Κέρδος ο Ζίνι

Η ΑΕΚ φαίνεται πως πληρώνει την απουσία του Λιβάι Γκαρσία. Είναι δομημένο έτσι το παιχνίδι της που ένας τόσο κινητικός φορ, κάνει το κάτι παραπάνω.

Ο Πόνσε για ακόμα μια φορά το πάλεψε, ήταν εκεί που έπρεπε στο γκολ. Στη συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει κυρίως στην ανάπτυξη της ομάδας του και στο να προσδώσει πίεση στον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ είναι φανερό πως ακόμα απέχει από την περσινή ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ. Είναι μια διαπίστωση τίποτα παραπάνω. Μπορεί για τον Αλμέιδα που γνωρίζει καλύτερο το σύνολο του να είναι φυσιολογικό. Η ΑΕΚ όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει μπουκωμένη.

Φυσικά το κέρδος της στο ντέρμπι ήταν ο Ζίνι. Ο νεαρός από την Αγκόλα, που και αυτός θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, έδωσε αυτό ακριβώς που δεν είχε η ομάδα του μέχρι να μπει.

Φρεσκάδα και ενέργεια. Μάλλον το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να είναι 100% πλέον μέλος του rotation της ΑΕΚ.

 

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΑΕΚ απέχει ακόμα πολύ από την περσινή ομάδα! Ήταν καλύτερη μόνο στο πρώτο 25λεπτο, κέρδος ο Ζίνι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).