ΑΕΚ

Η τριάδα στην άμυνα θα ήταν λύση για την ΑΕΚ αλλά ο Αλμέιδα δεν το έχει δουλέψει φέτος

Η ΑΕΚ παίζει στο Μπράιτον ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών για την άμυνα! Η τριάδα θα ήταν λύση αλλά δεν έχει δουλευτεί στην προετοιμασία
Η τριάδα στην άμυνα θα ήταν λύση για την ΑΕΚ αλλά ο Αλμέιδα δεν το έχει δουλέψει φέτος

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο Πέμπτη (21/9, 22:00) μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες φέτος στην Ευρώπη. Την Μπράιτον της Premier League. Ένα σύνολο που παίζει όμορφο, γρήγορο, εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που δεν πρέπει να βρει κενά γιατί θα σε τιμωρήσει. Ρωτήστε και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο εντυπωσιακό 1-3 πέρασμα της Μπράιτον μόλις το περασμένο Σάββατο (16/9).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Αλμέιδα έχει να αντιμετωπίσει και κάτι που ούτε ο πιο πεσιμιστής φίλαθλος του κλαμπ θα περίμενε.

Έξω ο Βίντα με τραυματισμό. Έξω και ο Μουκουντί. Με λοίμωξη ο Καμερουνέζος μάλιστα από κάτι που έφαγε κατά την πρόσφατη παρουσία του με την εθνική του ομάδα.

Η ΑΕΚ έχει έναν στόπερ, από τους τρεις που δήλωσε για το Europa League. Γιατί 3; Γιατί προφανώς ο σχεδιασμός ήταν λανθασμένος. Η μεταγραφή του Κάλενς άλλωστε έγινε μόνο για τη Stoiximan Super League. Τώρα όμως είναι ώρα για λύσεις. Απέναντι σε μια ομάδα που δε θα αφήσει ατιμώρητο κανένα λάθος. Δεδομένα ο παρτενέρ του Μήτογλου, θα είναι ένας εκ των Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιντιμπέ. Οι ιρανοί έχουν ταχύτητα αλλά όχι ύψος για τέτοια αποστολή απέναντι στα ψηλά κορμιά της Μπράιτον. Ο Σιντιμπέ εμπειρία αλλά όχι φόρμα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αν ο Σιμάνσκι παίξει στην άμυνα, μειώνονται οι επιλογές στο κέντρο που το τρέξιμο θα είναι ατελείωτο.

ΑΕΚ: Η τριάδα θα ήταν επιλογή

Η ΑΕΚ είναι μπροστά σε δύσκολη συνθήκη. Γρίφος. Ο Αλμέιδα καλείται να βρει λύση. Η τριάδα θα ήταν μια επιλογή. Τριάδα στην άμυνα. Εδώ όμως υπάρχει ζήτημα. Κάτι τέτοιο δε δουλεύτηκε στην προετοιμασία. Δεν ήταν επιλογή.

Η ΑΕΚ επί Αλμέιδα έπαιξε με τριάδα στην άμυνα στα πρώτα παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος. Ο Αργεντίνος είδε ότι δεν τράβαγε και δεν το επέλεξε ποτέ ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει και στο Μπράιτον. Αν και θα περιόριζε λίγο τους χώρους στο εντυπωσιακό σύνολο του Ντε Ζέρμπι, να μπει η ΑΕΚ με ένα σχήμα που δεν έχει δουλευτεί και πολύ φαντάζει δύσκολο.

Τίποτα δεν αποκλείεται, ειδικά από τον Αλμέιδα, που έχει δείξει πως προσαρμόζεται με τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα.

Αλλά μια τέτοια επιλογή μετά από τόσο καιρό φαντάζει ρίσκο. Μια και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και στις υπόλοιπες θέσεις μέσα στο γήπεδο.

 

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η τριάδα στην άμυνα θα ήταν λύση για την ΑΕΚ αλλά ο Αλμέιδα δεν το έχει δουλέψει φέτος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).