ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τη χαμένη ευρωπαϊκή του ταυτότητα και ο κόσμος να έχει πίστη στον Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φτιάχνει ένα δυνατό σύνολο, ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή και ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του.
Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τη χαμένη ευρωπαϊκή του ταυτότητα και ο κόσμος να έχει πίστη στον Μαρτίνεθ

Ο Ολυμπιακός είχε προσδοκίες στην εκκίνησή του στο Europa League. Τις δημιούργησε η ίδια η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με το καλό ξεκίνημά της στη σεζόν. Τελικά, ήρθε μια τζάμπα ήττα από τη Φράιμπουργκ. Η ευρωπαϊκή ταυτότητα έχει χαθεί, αλλά με τη στήριξη του κόσμου, θα βρεθεί ξανά και σύντομα.

Δεν είναι εύκολο βράδυ για τον Ολυμπιακό. Ποτέ δεν είναι με εντός έδρας ήττα. Ειδικά τον κόσμο, από τη στιγμή που μιλάμε δε και για μια εμφάνιση στο Καραϊσκάκη που δεν ήταν κακή. Γίνεται ακόμα δυσκολότερο βέβαια, όταν έχουν κερδίσει όλες οι υπόλοιπες ομάδες εκτός από σένα. Ειδικά Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήραν νίκες που θα συζητηθούν στην Ευρώπη.

Νίκη θα μπορούσε να πάρει και ο Ολυμπιακός και ίσως και να την άξιζε. Δεν παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις στο ποδόσφαιρο, αλλά άξιζε και να πάθει όσα έπαθε η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Διότι, η Φράιμπουργκ έδωσε δύο δώρα στον Ολυμπιακό και οι παίκτες του δεν εκμεταλλεύτηκαν κανένα. Ο Ολυμπιακός… έκανε επίσης δύο δώρα και η γερμανική ομάδα σκόραρε σε αμφότερα. Δεν είναι απλό χάντικαπ το 0-2 σε αυτή την αναλογία να καλυφθεί.

Τελικά δεν καλύφθηκε. Παρότι ο Ολυμπιακός σκόραρε δύο φορές, έβαλε και η Φράιμπουργκ ένα ακόμα γκολ –από μόνη της αυτή τη φορά. Έπαιξε ρόλο και ο Ολλανδός διαιτητής στην αναμέτρηση. Αποβολή είναι η φάση στο μαρκάρισμα του Έσε και φάουλ πάνω στον Ποντένσε πριν από το κόρνερ που κερδίζει η Φράιμπουργκ και σκοράρει το νικητήριο γκολ.

Η πραγματικότητα είναι όμως πως ο Ολυμπιακός έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του και την ευρωπαϊκή του ταυτότητα. Σε παιχνίδι που είσαι καλύτερος από τον αντίπαλό σου και το χάνεις, αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει. Δεν είναι ευχάριστο συμπέρασμα, δεν είναι κάτι που χωνεύεται εύκολα, αλλά είναι η αλήθεια. Η ομάδα του Πειραιά και ο κόσμος της του πρέπει να την αντιμετωπίσει κατάματα.

Μια σούπερ Φράιμπουργκ κόντρα σε έναν ξεχαρβαλωμένο Ολυμπιακό ήρθε πέρυσι στο Φάληρο και έβαλε τρία. Μια Φράιμπουργκ που… ψάχνεται απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δείχνει να χτίζεται από την αρχή και σε καλές βάσεις ήρθε φέτος και του έβαλε πάλι τρία. Η ταυτότητα που λέγαμε.

Ο Ολυμπιακός θα βρει τον χαμένο του ευρωπαϊκό εαυτό. Διότι, στην άκρη του πάγκου υπάρχει ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ και πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν ξανά πολύ καλά διαβασμένος. Πίεση στα στόπερ των Γερμανών που κάνουν το εύκολο λάθος, προσπάθεια να χαλάσει το passing game, επιθέσεις από τα άκρα. Υπήρχε πλάνο και λειτούργησε. Απλώς δεν φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα, ειδικά όταν «δεν σε θέλει».

Υπομονή χρειάζεται, ματς υπάρχουν πολλά στο πρόγραμμα άλλωστε, και πίστη σε αυτό που φτιάχνει ο νέος Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τη χαμένη ευρωπαϊκή του ταυτότητα και ο κόσμος να έχει πίστη στον Μαρτίνεθ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…