ΠΑΟΚ

Βγήκε το ρίσκο του Λουτσέσκου στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ – Τι τον προβλημάτισε

Βγήκε το rotation του Λουτσέσκου στους Ζωσιμάδες - Τι προβλημάτισε τον τεχνικό του ΠΑΟΚ
Βγήκε το ρίσκο του Λουτσέσκου στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ – Τι τον προβλημάτισε

Πάνω από όλα είναι το αποτέλεσμα, έτσι και στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος έφυγε με τη νίκη (1-3) από τους Ζωσιμάδες, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βλέπει συν αλλά και πλην σε αγωνιστικό επίπεδο.

Βαθμολογικά ο Ρουμάνος τεχνικός, είδε την ομάδα του να φτάνει τους 10 πόντους μετά από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League αλλά και να πετυχαίνει το πρώτο της διπλό στις εγχώριες διοργανώσεις σε μια δυσκολοκατάβλητη έδρα, όπως είναι αυτή του ΠΑΣ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, επέλεξε να παρατάξει το σύνολο του, ουσιαστικά με οχτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης στο Ελσίνκι, καθώς μόνο οι Ντομινίκ Κοτάρσκι, Τόμας Κεντζιόρα (αυτή τη φορά στη θέση του στόπερ) και Κίριλ Ντεσπότοφ διατήρησαν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα.

Ένα αν μη τι άλλο ρίσκο, με το ροτέισον όμως να πιάνει εν τέλει τόπο για τους ασπρόμαυρους που αναζητούσαν πάση θυσία την επιστροφή στα τρίποντα μετά τις δύο γκέλες απέναντι σε ΟΦΗ στο Ηράκλειο και Άρη στην Τούμπα.

Παράλληλα, υπήρξε ενεργοποίηση παικτών που είτε αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος όπως ο Ζοάν Σάστρε, είτε βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα μετά από αρκετές ημέρες, όπως οι Ράφα Σοάρες και Ιβάν Νάσμπεργκ.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ήταν χωρίς καμία αμφιβολία το κεντρικό δίδυμο της άμυνας, εκεί όπου έλειψαν οι Εκόνγκ – Κουλιεράκης που έχουν τον ρόλο των βασικών στο ξεκίνημα ενώ στην αποστολή δεν ήταν ούτε ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Έτσι, οι επιλογές του Λουτσέσκου, αφορούσαν τους Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ, με τον Νορβηγό να είναι αυτός που κυρίως άφησε θετικές εντυπώσεις και έκανε τον προπονητή του να τον χρίσει MVP στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Τι προβλημάτισε τον Λουτσέσκου στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

Φυσικά, εκτός από τη νίκη, τους τρεις βαθμούς και τα γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες, υπήρχαν και ορισμένα μελανά στοιχεία στο παιχνίδι του δικεφάλου.

Αυτά αφορούσαν κυρίως τη συμπεριφορά της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε φάση άμυνας και κυρίως στο κομμάτι των στημένων φάσεων. Εκεί έγκειται και ο μεγαλύτερος προβληματισμός του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από κόρνερ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο η Ελσίνκι μπήκε μπροστά στο σκορ στον αγώνα της Φινλανδίας. Τότε, ήταν οι Μπάμπα και Τσιγγάρας που χρεώθηκαν το λάθος, χθες (24/9) ήταν η σειρά των Ράφα Σοάρες και Σουαλιχό Μεϊτέ.

Έντονος ο προβληματισμός για τις στημένες φάσεις και ο δικέφαλος του βορρά καλείται να βρει άμεσα λύση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βγήκε το ρίσκο του Λουτσέσκου στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ – Τι τον προβλημάτισε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.