ΠΑΟΚ

Όσο υπάρχουν δάσκαλοι (Τάισον), θα βγαίνουν μαθητάδες (Κωνσταντέλιας, Τζίμας) στον ΠΑΟΚ..

O Τάισον είναι ο δάσκαλος στον ΠΑΟΚ και οι Κωνσταντέλιας, Τζίμας οι πιο πιστοί μαθητές του. Ο Βραζιλιάνος εμπνέει και εμπνέεται..
Όσο υπάρχουν δάσκαλοι (Τάισον), θα βγαίνουν μαθητάδες (Κωνσταντέλιας, Τζίμας) στον ΠΑΟΚ..

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Βόλου με 3-0 για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League με τον Τάισον να είναι πρωταγωνιστής έστω και χωρίς να σκοράρει, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Μπορεί ένας παίκτης που δεν έχει κλείσει ένα χρόνο παρουσίας, να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του σε μια ομάδα;

Μπορεί ένας 35χρονος να τρέχει, να παθιάζεται πιο πολύ από έναν κατά 10 χρονια μικρότερο του;

Μπορεί ένας Βραζιλιάνος να αφήσει λίγο πριν την «ποδοσφαιρική σύνταξη», την πατρίδα του και την ομάδα που ανδρώθηκε (της οποίας ο κόσμος τον θεωρεί ως τοτέμ) για να επιστρέψει στην Ευρώπη;

Η απάντηση έχει ένα ονοματεπώνυμο, Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα.

Ειδικότερα, η κίνηση του μέχρι την επίτευξη του δεύτερου τέρματος και την ασίστ στον Μουργκ, μαρτυρά όλη την πραγματικότητα.

Ο Τάισον εμπνέει και εμπνέεται στον ΠΑΟΚ..

Εμπνέει με την ποιότητα και την προσωπικότητα του αλλά και εμπνέεται από τους γύρω του. Απολαμβάνει κάθε ποδοσφαιρική του στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως επιλέγει να αφιερώνει χρόνο σε παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Τζίμας που τώρα βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Όσον αφορά τον πρώτο, δεν διστάζει ακόμη και να αποχωρήσει από το γήπεδο με τη φανέλα του, ενδεικτικό της πίστης του σε αυτόν, ενώ από κοντά είναι και ο Στέφανος Τζίμας, τον οποίο καλεί να παραμείνει αφοσιωμένος στα μαθήματα του!

Πρόσφατο το παράδειγμα που ο 17χρονος φορ «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, κάποιες εικόνες από τη φωτογράφηση του ΠΑΟΚ, με τις νέες εμφανίσεις της ομάδας και εκεί ξεκίνησε το… τρολάρισμα από τον Τάισον, που του υπενθύμισε ότι… έχει ακόμη υποχρεώσεις ως μαθητής!

«Αύριο έχεις να πας σχολείο, ΟΚ;», σχολίασε ο Βραζιλιάνος για να απαντήσει ο Τζίμας: «Ασφαλώς»!

Ο 35χρονος αντλεί ενέργεια από τους δύο μικρούς, ίσως και να βλέπει τον εαυτό του, στο Πόρτο Αλέγκρε, τότε που ετοιμαζόταν για ένα ταξίδι προς τη Γηραιά Ήπειρο. Εκεί όπου έγραψε τη δική του ιστορία, αρχικά στο Χάρκοβο για τη Μέταλιστ και λίγο αργότερα στο Ντόνετσκ για την ισχυρή της Ουκρανίας, Σαχτάρ.

Για χάρη της άλλωστε αρνήθηκε το άλμα σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τις είχε τις ευκαιρίες του για ένα challenge στο μαγικό κόσμο της Premier League για παράδειγμα.

Ο ίδιος προτίμησε όμως να μείνει εκεί που ένιωθε καλά. Γιατί εκεί αποδίδει καλύτερα. Έχει την τάση να ταυτίζεται με πρόσωπα και καταστάσεις. Να νιώθει σαν το σπίτι του αν του φερθείς όπως του αξίζει.

Και ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, λαμβάνει πολλά περισσότερα από την αγωνιστική προσφορά του Βραζιλιάνου. Καρπώνεται την αύρα του στα αποδυτήρια και στις ζωές των υπολοίπων. Ιδίως των νεότερων.

Εξάλλου, όσο υπάρχουν δάσκαλοι όπως τον Τάισον, θα βγαίνουν «μαθητάδες» όπως τον Ντέλια και τον Τζίμα…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όσο υπάρχουν δάσκαλοι (Τάισον), θα βγαίνουν μαθητάδες (Κωνσταντέλιας, Τζίμας) στον ΠΑΟΚ..», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.