ENGINE POWER

Motogp το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά

Motogp : Μετά το Ιαπωνικό GP μόλις 3 βαθμοί χωρίζουν τον Francesco  Bagnaia με τον Jorge Martin, ο Marqeuz επιστρέφει...
Motogp το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά

Motogp :Ο Μάρτιν κερδίζει έναν αγώνα που σταμάτησε στον 12ο γύρο, ο Marquez επιστρέφει στο βάθρο

Ο Jorge Martin κερδίζει ένα Ιαπωνικό Grand Prix MotoGP γεμάτο εκπλήξεις και προσφέρει στον εαυτό του ένα νέο χατ-τρικ. Ο Marc Marquez επιστρέφει στο βάθρο μετά από σχεδόν ένα χρόνο.

  • Εάν η εκκίνηση του Ιαπωνικού  Grand Prix του MotoGP ήταν εφοδιασμένη με slick ελαστικά, οι περισσότεροι από τους αναβάτες στο grid επέστρεφαν στο τέλος του πρώτου βρόχου για να αλλάξουν μηχανές, με τις πτώσεις να φαίνονται απειλητικές.

motogp-vathmologia-2023-agonas-japan-grand-prix-iaponia

  • Συγγραφέας ενός καλού ξεκινήματος, ο Jorge Martin κατάφερε το πλεονέκτημα του  pole του  στους πρώτους γύρους, αλλά στη συνέχεια έκανε ένα λάθος που τον υποβίβασε στην 6η θέση, πίσω από τον Francesco  Bagnaia , ο οποίος τρόμαξε και τον εαυτό του λίγες στιγμές νωρίτερα.
  • Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν μια εντυπωσιακή επιστροφή, χωρίς να αφήνουν καμία ευκαιρία στους ανταγωνιστές τους, προτού πέσουν στον  Aleix  Espargaro που ηγήθηκε της διοργάνωσης για ένα διάστημα πριν τερματίσει 5ος.
  • Πίσω από τους δύο πρώτους, ξεκινά μια μάχη για το βάθρο  μεταξύ του Marc Marquez  και του Marco  Bezzecchi.  Ο Ισπανός θα έχει το πλεονέκτημα όταν ο αγώνας διακοπεί λόγω καιρικών συνθηκών.

motogp-vathmologia-2023-agonas-japan-grand-prix-iaponia

Βαθμολογία Κύριων Αγώνων MotoGP Ιαπωνικού Grand Prix

  • Μια κόκκινη σημαία που ήταν βραχύβια, όπως και η επανέναρξη της διοργάνωσης, αφού από τη δεύτερη εκκίνηση του  ιαπωνικού GP 
  • Ο Francesco  Bagnaia κοντά του, ο Marc Marquez ολοκληρώνει το βάθρο, αφού πέρασε σχεδόν ένα χρόνο χωρίς να γνωρίζει τους 3 πρώτους την Κυριακή. Το κερασάκι στην τούρτα: ο πολλαπλός παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε μια τέτοια απόδοση στην εκδήλωση της Honda στο σπίτι.
  • Αποτέλεσμα που σημαίνει επίσης ότι ο ηγέτης του πρωταθλήματος δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο λάθους, μένοντας μόλις τρεις βαθμούς μπροστά από τον πλησιέστερο διώκτη του.
  • Ο Fabio Quartararo υπογράφει ένα ωραίο top 10, αφού υποβιβάστηκε στο πίσω μέρος του peloton, όντας ένας από αυτούς που δεν πέρασαν από τα κουτιά στον πρώτο γύρο.

motogp-vathmologia-2023-agonas-japan-grand-prix-iaponia

  • Η Κυριακή πολύ πιο περίπλοκη στο πλευρό του Johann Zarco. Απογειωμένος από την πίστα από τον Maverick Vinales από την πρώτη στροφή του γεγονότος, ο Γάλλος υπέστη μια δεύτερη έξοδο εκτός πίστας, με πολύ μεγαλύτερες συνέπειες, λίγο πριν την πρώτη κόκκινη σημαία, με αποτέλεσμα μεγάλη ζημιά στη μηχανή του. Τερμάτισε στην 20η θέση.
  • Οι Marco Bezzecchi (4e), Jack Miller (6e), Augusto Fernandez (7e), Fabio di Giannantonio (8e) και Raul Fernandez (9e) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Motogp το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!